Fájlok törlése CD-RW lemezről

A CD-k olcsóak, kicsiek és könnyűek. Ez megkönnyíti a tárolást, hordozást és postázást. Ők is felhasználóbarát . Manapság sokféle audiovizuális adatot tárolnak és értékesítenek CD-ken.

Tipp

Védje CD-jeit a „CD-rothadástól” úgy, hogy csak a szélénél fogja meg őket, és egyenesen tárolja azokat olyan helyen, ahol biztonságos a szennyeződéstől, a portól és a nedvességtől.

Sokan inkább a CD-ket használják az MP3-okhoz , mert a hang minősége jobb. Az üzleti életben a CD-k nagyszerű módja lehet az adatok offline tárolásának. Ha jól karbantartják őket, akkor sok évig kitartanak. A CD-RW-k tökéletesek erre a célra, mert újra és újra hozzáadhat és törölhet adatokat belőlük.

Háromféle CD

Mielőtt belemennénk az adatok CD-RW-ről történő törlésének részleteibe, fontos megkülönböztetni azokat a CD-k más típusaitól.

CD ROM

A CD-ROM a kompaktlemez írásvédett memóriát jelenti . Ez a CD legalapvetőbb típusa. Ez az a fajta, amit általában zenével vásárolunk. Bár addig játszhat, amíg el nem kopik, csak egyszer lehet ráírni. Ezt általában a gyártó végzi. A rajta lévő adatokon nem lehet változtatni, és az adatokat nem lehet törölni.

CD-R

A második CD-típus a CD-R, vagyis a felvehető kompaktlemez . Ha CD-R-t vásárol, általában üresen veszi, és ráírja adatait. Az ilyen típusú CD-re egyszer írhat adatokat. Nem törölheti a fájlokat a CD-R-ről, és nem írhatja át a rajta lévő adatokat.

CD-RW

Végül van egy CD-RW vagy Compact Disc Rewritable . CD-RW megvásárlásakor általában üres. Adatait hozzáadja. A két másik típusú CD-vel ellentétben azonban adatokat is törölhet belőle, és új adatokat írhat rá ahányszor csak akar.

Mindaddig, amíg gondoskodik a lemezről, annak integritását nem veszélyezteti a lemezre történő írás, törlés és újraírás.

CD-RW-k a kisvállalkozások számára

A sokoldalú CD-RW kisvállalkozói környezetben hasznos lehet az adatok offline tárolásához . Míg a vállalkozások és a magánszemélyek széleskörűen és okosan használják a felhőt az adatok tárolására, a biztonsági mentés második formája erősen ajánlott .

Az információk és a fontos dokumentumok csak egyes számítógépeken vagy a helyi hálózaton történő tárolása katasztrófa esetén beállítható . Minden veszteségnek van kitéve, ha bármi történne a számítógépeivel vagy a hálózatával.

A felhő az online biztonsági mentéshez

Az online biztonsági mentés egyik nagyon népszerű típusa, ha fiókkal rendelkezik egy felhőszolgáltatónál . Ezeket a szolgáltatásokat általában úgy állítják be, hogy rendszeres időközönként automatikusan készítsenek biztonsági másolatot a számítógépéről. Mindaddig korlátlan ideig őrzik az adatait, amíg kifizeti a számláját. Összeomlás esetén hozzáférhet és visszaállíthatja az összes adatot és dokumentumot rajtuk keresztül.

Beállíthatja azt is, hogy közvetlen hozzáférést kapjon egy felhőszolgáltatáshoz, ahova manuálisan feltölti a biztonsági másolatot. Ez a módszer rendben van személyes használatra vagy önálló vállalkozóként. Alkalmazottakkal rendelkező kisvállalkozásoknak nem megfelelő. Az elfoglalt alkalmazottakra hagyatkozni, hogy ne felejtsék el alátámasztani munkájukat, nem megbízható politika vagy eljárás.

Biztonsági másolat készítése

Még akkor is, ha felhőszolgáltatót használ, bölcs dolog offline biztonsági másolatot készíteni . Ennek egyik oka, hogy csak akkor érheti el adatait a felhőben, ha csatlakozik az internethez. Internetes kiesés esetén vállalkozása teljesen leállhat, amíg vissza nem áll az internethez való hozzáférés.

Emellett nagyon valószínűtlen, de lehetséges, hogy a felhőalapú tárhely-szolgáltatónak olyan problémái lehetnek, amelyek az adatok elvesztéséhez vezethetnek. Ezért érdemes olyan offline biztonsági mentési módszert használni, amely nem jár az információk számítógépen vagy a felhőben történő tárolásával. Más szavakkal, biztonsági másolat a biztonsági másolatról.

CD-RW a helyszíni biztonsági mentéshez

Itt jön be egy CD-RW. Adatokat írhat rá, ahányszor csak akarja, és törölheti vagy szerkesztheti ezeket az adatokat, ha úgy látja. Mindössze annyit kell tennie, hogy tárolja a CD-RW-t valahol, ahol biztonságos és könnyen elérhető lesz, amikor szüksége van rá.

A kritikusan fontos adatok és dokumentumok számára erősen ajánlott az offline biztonsági másolat tárolása a helyszínen. Tűz vagy természeti katasztrófa esetén biztonságosan eltárolhatja az üzleti tevékenység folytatásához szükséges dolgokat, amíg a dolgok nem normalizálódnak.

Ha az online és az offline biztonsági mentés is működik az Ön számára, akkor megnyugodhat, ha tudatában van annak, hogy semmi, ami üzleti működésének fenntartásához szükséges, végleg elveszik.

Fájlok törlése a CD-RW-ről

A Windows 10 továbbra is támogatja a CD-RW-k írását, törlését és újraírását a PC-ken. Helyezze a CD-RW lemezt a számítógép vagy laptop CD / DVD meghajtójába. Várja meg, amíg a meghajtó elolvassa és felismeri , majd az asztalon található ikonjára duplán kattintva nyissa meg a CD / DVD meghajtót . Ha az asztalon nincs CD / DVD meghajtó ikon, akkor a megnyitásához írja be a keresőmezőbe a „ This PC” parancsot .

Amint megnyílik a „Ez a számítógép” , látni fogja, hogy mappákat tartalmaz zenékhez, dokumentumokhoz, letöltésekhez és néhány egyéb dologhoz. Ezen mappák alatt található az Eszközök és meghajtók című szakasz . Itt látható egy ikon a CD / DVD meghajtóhoz. Kattintson duplán rá.

Ha duplán kattint a CD / DVD meghajtó ikonjára, megnyílik a CD-RW, amelyet beillesztett, így láthatja az összes rajta lévő fájlt. Itt választhatja ki a törölni kívánt elemeket, vagy az összeset. Ezután kattintson a jobb gombbal, és válassza a Törlés lehetőséget, vagy használja a billentyűzet Törlés gombját .

CD-RW törlése Mac-en

Az adatok törléséhez egy Mac CD-RW-ről először ellenőrizze, hogy a CD-meghajtó be van-e dugva a Mac-be. Amikor csatlakoztatja, ikonja megjelenik az asztalon. Kattintson duplán vagy jobb gombbal az ikonra, és megnyílik egy helyi menü.

Válassza az Újraírható lemez törlése lehetőséget . Megnyílik egy kis ablak, amely lehetővé teszi a Törlés vagy a Nem törlés lehetőséget . Válassza a Törlés lehetőséget. Kék sáv jelenik meg, amely a lemez törlésének előrehaladását mutatja. Általában nagyon gyorsan befejeződik - másodperceken belül.

Tudni fogja, hogy a folyamat befejeződik, amikor a folyamatjelző sáv eltűnik, és a Mac azt mondja, hogy „ Üres CD-t helyezett be …”. Ezen a ponton kiválaszthatja az Eject elemet, hogy eltávolítsa vagy törölje a CD-t a meghajtóról, és lekérje az üres CD-t. -RW.

Miért nem Flash meghajtót

Manapság a legtöbb kisvállalkozás az offline biztonsági mentést flash meghajtókkal kezelné, amelyek több terabájt adatot képesek tárolni, szemben a CD-RW-hez mindössze 700 megabájttal. Előfordulhat azonban, hogy inkább a CD-RW-k használatát részesíti előnyben az offline biztonsági mentés egy részének vagy egészének.

A vállalkozása kényes ügyeket intézhet az ügyfelek számára, és nem szeretné, hogy minden alkalmazott hozzáférjen mindenhez . Érdemes külön információkat tárolnia arról, hogy a vállalat hogyan működik az irodai kellékek készletétől. Jelszóval védhet bizonyos fájlokat, de egyesek könnyebben feloszthatják a tartalékukat kisebb darabokra a CD-RW lemezeken, és szabályozhatják, hogy ki fér hozzá bizonyos CD-khez.

Még a 4 terabájtos flash meghajtók napjaiban is vannak előnyei a CD-RW-k adattárolásának. Bár lehet, hogy egyszer megszüntetik őket, a mai nap nem az a nap .