Munkavállalói irányelvek és eljárások

Az alkalmazottak házirendje és eljárásai leírják, hogy az összes alkalmazott elvárja-e magatartását, munkaköri leírástól vagy címetől függetlenül. Az alkalmazotti irányelveket és eljárásokat általában a vállalat humánerőforrás (HR) osztálya dolgozza ki, és kézikönyv formájában terjesztik az összes alkalmazott számára. Az alkalmazottak várhatóan útmutatóként fogják használni ezt a kézikönyvet, gyakran hivatkozva arra, hogy információkat találjanak a vállalatról, valamint útmutatásokat nyaralásról, táppénzről és fizetésről.

Vállalati küldetésnyilatkozat

Míg a legtöbb alkalmazott tisztában van a vállalat általános küldetésével a felvételkor, a pontos részleteket meg kell határozni és el kell osztani minden alkalmazottnak. A küldetésnyilatkozatok olyan dolgokat tartalmaznak, mint az értékesítési célok és a marketing kezdeményezések, ahol a vállalat járt és hová reménykedik. Ennek tartalmaznia kell a felső vezetés elképzeléseit a vállalatról.

Az alkalmazottaktól elvárt magatartás

Minden munkáltatónak meg kell határoznia az alkalmazottak magatartására vonatkozó általános irányelveket. Ez tartalmaz útmutatásokat a két alkalmazott, valamint az alkalmazottak és a vezetők, valamint az alkalmazottak és az ügyfelek közötti megfelelő magatartásról. Ez a szakasz a hiányzásokról, az engedetlenségről és a munkavállalói magatartás minden területéről is tartalmaz információkat. Példa:

  • Az alkalmazottak várhatóan beszámolnak a munkájukról ütemezetten és időben. Ha lehetetlen az ütemterv szerint jelenteni a munkát, akkor az alkalmazottaknak a kezdési idő előtt fel kell hívniuk vezetőjüket

Vakáció és beteg idő

A legtöbb vállalat nyaralást és táppénzt kínál az alkalmazottainak. Az idő nagy részében a munkavállalói tapasztalatokon alapszik a nyaralás, és azok, akik több évet töltöttek a cégnél, több időt kapnak. A betegség ideje is változik, és a munkáltatónak részleteznie kell az ilyen szabályzatokat, valamint azt, hogy a munkavállalóknak jár-e kompenzáció a nyaralás és a betegidő alatt. Példa:

  • Az új, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók a bérelt naptári évben ledolgozott hónapok arányában egy nap alapján arányosan kapják meg a nyaralási napokat, és nem haladhatják meg a 10 napot.

Munkavállalói kártérítési irányelvek

Az alkalmazottak fizetése széles skálán mozog, de akik ugyanazon cégnél dolgoznak, gyakran ugyanazon a napon fizetnek. A házirendeknek és az eljárásoknak körvonalazniuk kell az alkalmazottak fizetésének idejét, akár heti egyszer, akár havonta kétszer. Az alkalmazottaknak tudomásul kell venniük, hogy rendelkezésre áll-e közvetlen betét, valamint a bónusz fizetésről, a futásteljesítmény és egyéb munkával kapcsolatos költségek megtérítéséről szóló irányelvekről. Példa:

  • Az alkalmazottak fizetése minden hónap 1. és 15. napján megtörténik.

Egészségügyi ellátásokra vonatkozó irányelvek

Az egészségügyi előnyöket kínáló vállalatoknak kulcsfontosságú szempontokat, például az egyének és családok árképzését kell felvenniük a munkavállalói irányelvek és eljárások listájába. Számos vállalatnál kötelező várakozási idő is van, 30 és 90 nap között, mire az ellátások elérhetővé válnak az alkalmazott számára. Példa:

  • A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók, házastársaik és a jogosult eltartott gyermekek jogosultak az egészségügyi ellátásokra a folyamatos munkaviszony 30 napját követő hónap első napján.

Munkavállalói nyugdíjas csomagok

Az olyan programok, mint a 401K és a nyugdíj más formái, a munkavállalók politikájának és eljárásainak másik fontos szempontjai. A vállalatoknak információkat kell szolgáltatniuk a rendelkezésre álló opciók különféle típusairól.

Egyéb irányelvek és eljárások

Az alkalmazottak politikájának és eljárásainak minden elképzelhető helyzetből és témából ki kell terjedniük, biztosítva, hogy az alkalmazottak megértsék a vállalatnál végzett munka minden szempontját. Ez magában foglalja az elfogadható öltözetre, a biztonságra, a felmondásra és a lemondásra, az otthoni munkavégzésre és a túlórára vonatkozó irányelveket.