Hogyan lehet feloldani a Photoshop programot

Semmi sem lehet idegesítőbb, mint ha órákig dolgozunk egy bonyolult Photoshop-dokumentumon, csak hogy a program lefagyjon. Ha számítógépének nincs elegendő memóriája, vagy hiányoznak a rendszer erőforrásai, vagy ha a fájlja nagyon nagy, akkor ez a népszerű képszerkesztő szoftver nem válaszolhat. A Photoshop lefagyhat, ha sérült betűtípusa van, vagy a betűgyorsítótár sérült, vagy ha egyszerre használja a Type eszközt egy iMac asztali számítógépen. Bármi legyen is az oka, vannak olyan módszerek, amelyekkel a számítógép a pályára áll, miután a Photoshopban végzett munka közben nem reagál.

ablakok

1

Nyomja meg a "Ctrl-Alt-Delete" billentyűket a billentyűzeten, amíg a megjelenő Feladatkezelő ablak meg nem jelenik. Válassza a "Feladatkezelő indítása" lehetőséget.

2

Kattintson a "Folyamatok" elemre, majd a "Mem Usage" oszlopra a számítógépén jelenleg futó folyamatok megtekintéséhez és rendezéséhez.

3

Kattintson a legtöbb memóriát használó folyamatra, kivéve a Photoshop alkalmazást, majd kattintson a "Folyamat befejezése" gombra. Amikor a másik program véget ér, a folyamat által felhasznált memória a Photoshop számára elérhető lesz.

4

Ha a Photoshop továbbra sem reagál, zárja be manuálisan a programot, vagy indítsa újra a számítógépet. Ne feledje, hogy elveszíti a képfájlokban végzett legutóbbi mentés óta végrehajtott módosításokat.

Mac

1

Nyomja meg a "Command-Option-Escape" gombot az "Force Quit Applications" ablak elindításához.

2

Válassza ki a listában bármely alkalmazást, a Photoshop mellett, és kattintson a "Kilépés kényszerítése" gombra.

3

Hagyja nyitva a Photoshopot. Ha memóriaproblémái vannak az összeomlás miatt, a többi program bezárása memóriát szabadíthat fel a Photoshop számára. Kényszerítve lépjen ki a Photoshop alkalmazásból, ha ez nem oldja meg a problémát, de vegye figyelembe, hogy elveszíti a munkáját az utolsó mentésig, vagy teljesen elveszíti a fájlt, ha eleinte soha nem mentette el.