Hogyan menthetünk Word dokumentumokat JPEG fájlként

A számítógépes programok, például a Microsoft Word, hatékony eszközök a vállalkozások tulajdonosai számára dokumentumok létrehozására és szerkesztésére. A Word dokumentumok .docx fájlkiterjesztéssel rendelkeznek, amely a szövegszerkesztő programot képviseli. Míg a program különféle képeket tárolhat a fájlban, a Word fájlokat közvetlenül nem mentheti el .jpeg fájlként, amely a fájlok fájlformátuma. Attól függően, hogy pontosan mit kell digitálisan rögzítenie JPEG formátumban, lehet, hogy több lépést kell végrehajtania a .doc fájl konvertálásához .jpg fájlká.

A Microsoft Paint használata

Számos olyan számítógépes rendszerben, amelyre telepítve van a Microsoft Word, szintén van Microsoft Paint. A Paint egy felhasználóbarát grafikus és képszerkesztő szoftver. A Word JPEG formátumba konvertálásához „szöveg képként” vagy „dokumentum képként” konverziót kell végrehajtania, amely magában foglalja a Word és a Paint alkalmazást is.

Először nyissa meg a Word fájlt. Méretezze a dokumentumot úgy, hogy a teljes dokumentum látható legyen a képernyőn a Word zoom funkcióinak használatával. Csak azt tudja konvertálni, ami a képernyőn látható, ezért mindenképpen méretezzen ennek megfelelően. Ne feledje, hogy a képernyő többi látható része is rögzítésre kerül, de az extrát eltávolíthatja a képszerkesztőben. A Word dokumentum látható részének másolásához nyomja meg a billentyűzet "Képernyő nyomtatása" gombot.

Menjen a Start menübe, és nyissa meg a Microsoft Paint alkalmazást. A Szerkesztés menüben válassza a "Beillesztés" lehetőséget. A Word dokumentum másolt része megjelenik a Paint fájlban. A Levágás eszközzel távolítsa el a dokumentum nem kívánt szakaszait. Válassza a Fájl menü "Mentés másként" parancsát, és nevezze el a fájlt. A fájlnév alatt ellenőrizze, hogy a dokumentum kiterjesztése .jpeg vagy .jpg, hogy biztos legyen JPEG fájlja. Ismételje meg ezt a folyamatot a Word-dokumentum további oldalain.

A PowerPoint használata

A PowerPoint egy Microsoft Office program, amelyet statikus és dinamikus prezentációs diák készítésére használnak. A szokásos PowerPoint fájlkiterjesztés .ppt, de fájlokat .jpeg formátumban menthet, ha a mentési folyamat során megváltoztatja a fájlkiterjesztés típusát.

Nyissa meg a Word dokumentumot és egy új üres PowerPoint prezentációt. Válasszon egy üres sablont a PowerPoint-ban, hogy megakadályozza, hogy további hátterek jelenjenek meg a végleges dokumentumban. Másolja a Word dokumentumot a Word összes szerkesztési menüjének "Összes kijelölése" és "Másolása" parancsával. A másolás után lépjen a PowerPoint diára. Nyisson meg egy szövegdobozt, és illessze be az információkat a Wordből abba a mezőbe. Töröljön minden más szöveg- és képdobozt, ha vannak ilyenek a diasablonon. Válassza a Fájl menü "Mentés másként" parancsát, és nevezze el a fájlt. Válassza ki a .jpeg fájlkiterjesztést a név alatti legördülő menüből, hogy a fájlt JPEG formátumban mentse.

Harmadik féltől származó fájlkonvertálás

Sok harmadik féltől származó program létezik a fájlok egyik formátumból másikba konvertálásához. A Zamzar vagy a Neevia Technologies két ilyen program, amelyet használhat. Ezen eszközök többségéhez meg kell keresni és megnyitni a fájlt a harmadik féltől származó programban. Miután kiválasztotta a fájlt, válassza ki a dokumentum számára kívánt új fájlkiterjesztést. Ebben az esetben egy .jpeg kiterjesztést használna. A fájlt általában konvertálják azzal a lehetőséggel, hogy letöltés után elkészül, vagy elküldheti magának a fájlt.

Figyelem

Harmadik féltől származó szoftverek használata a felhasználót spam vagy számítógépes vírusok kockázatának teszi ki. Legyen óvatos, ha olyan online megoldásokkal dolgozik, amelyek a Wordet JPEG fájlokká konvertálják.