Hogyan lehet kiigazítani a könyvelésben a kéznél lévő kellékeket

Amikor kellékeket vásárol a cégéhez, akkor a költségeket az ellátási számláján rögzíti. A készlet felhasználása után kiadássá válnak, amelyet fel kell tüntetni az eredménykimutatásban. Kiigazító bejegyzést kell közzétennie a főkönyvében, amely tükrözi az aktuális időszakban felhasznált kellékek értékét. A folyamat végén az ellátási számlájának egyenlegének meg kell egyeznie a kéznél hagyott kellékek értékével, és a kellékekre fordított összeg megegyezik a felhasznált kellékek költségével.

Készítsen készletet

Ellenőrizze a készleteit, és adja össze a teljes értéket. Például, ha van 15 doboz gemkapocs, amelyek értéke 2 dollár, 500 papírpárna egyenként 1 dollár, és egy kiemelő tokja 40 dollár, akkor a kellékei kéznél 570 dollár lesz. Ezt az összeget kell tükröznie az ellátási számlának a kiigazító bejegyzés után.

Határozza meg a kellékanyagok felhasználását

Számítsa ki a kiigazítás összegét, amely megegyezik az adott időszakra felhasznált készletek költségével. Nézze meg az ellátási számla kezdő egyenlegét, és vonja le az aktuális készleteit ebből az egyenlegből. Például, ha az ellátási számla egyenlege 790 USD, az időszakra felhasznált kellékek költsége 220 USD.

Naplóbejegyzések létrehozása

Hozzon létre naplóbejegyzést a számlaegyenleg beállításához. A felhasznált kellékek költségeit terhelje meg a kellékek költségszámláján. Kiegyenlítse a bejegyzést az ellátási számla jóváírásával. Például, ha 220 dollárt használt fel kellékként, akkor terhelje meg a kellékköltséget 220 dollárért, a hiteleszközöket pedig azonos összeggel.

Főkönyvi bejegyzések

Tegye fel a bejegyzést a főkönyvbe, és ellenőrizze az ellátási számla egyenlegét. Rögzítse az aktuális dátumot a bejegyzés nyomtatott példányára. Csatolja az ellátási számítások alátámasztó dokumentációit, és könyvvizsgálat esetén referenciájául tegye át munkáját más könyvelési papírjaival.

Pontos nyilvántartás

Pontos nyilvántartást vezet, ezeket a kiigazító bejegyzéseket minden zárási ciklusban közzéteszi. Legalább ellenőrizze a készleteit a negyedéves pénzügyi jelentésekhez és az év végén. Ha azonban üzleti tevékenysége gyorsabban végigfut a készleteken, akkor havi áttekintés segíthet jobban megérteni az ellátás felhasználását és előrejelezni a jövőbeni kiadásokat.

Kellékek az eladott áruk költségével szemben

A kellékfiók csak az Ön vállalkozása által használt szabványosabb irodai kellékekre vonatkozik. Ha árukat szállít az ügyfeleknek, a buborékos postai küldemények, a szalagcsomagolás és más anyagok költsége nem jelent szállítási költséget, annak ellenére, hogy más cégek irodai kellékei lehetnek. Ha termékeket szállít, akkor az anyagok költsége az eladott áruk költsége.