Milyen részlegekre van szükség a vállalkozás működtetéséhez?

Minden vállalkozásnak, bármilyen méretű is legyen, valamilyen szervezeti struktúrára van szüksége a megfelelő működéshez. A meghatározott szervezeti struktúrával nem rendelkező vállalkozásoknak problémáik vannak a vállalati irányelvek végrehajtásával és a hatékony termelési szintű működéssel. Akár egy vállalat értékesít, akár gyárt, bizonyos részlegek kulcsfontosságúak az alapvető műveletekhez.

Kisvállalkozás tulajdonosaként e szerepek nagy részét először maga töltheti be. A vállalkozás növekedésével a feladatokat átruházhatja az alkalmazottaira.

Vállalatirányítási osztály

Az ügyvezetõ tisztviselõ, akit a társaság elnökének is neveznek, és a társaság számára döntések meghozatalában részt vevõ minden egyéb vezetõ az igazgatási osztály része. A vállalkozásoknak vezetőkre van szükségük az alkalmazottak felügyeletéhez és az elnök által létrehozott vállalati irányelvek végrehajtásához. A vezetők általában új munkatársakat is megkérdeznek és felvesznek a cégbe.

Számviteli és pénzügyi funkciók

A könyvelési osztály egy üzleti vállalkozás könyvelését végzi a pénzügyi évben. Az összes bevételt, kiadást és a vállalati tőkét a könyvelési osztály követi nyomon, és a társaság pénzügyi évének végén beszámol a Belső Bevételi Szolgálatnak. A könyvelési osztály nyomon követi a tartozásokat is, hogy minden ügyfél fizessen a szolgáltatásokért vagy a termékekért. A könyvelők általában eredménykimutatásokat, cash flow kimutatásokat, főkönyvet és mérleget készítenek a vállalat számára.

Marketing és reklámozás

Egy vállalkozás marketing és reklám osztálya felelős a termékcsomagolás, az árak kialakításáért és a kreatív anyagok kidolgozásáért, hogy a potenciális ügyfeleket tájékoztassa a vállalat kínálatáról. Ezenkívül az osztály kutatást végezhet ügyfeleinek igényeinek felderítése érdekében. Például egy játékgyártó cég marketing- és hirdetési részlege rózsaszínű dobozt tervezhet egy új babának, az árat 14 dollárra teheti - az áradatok alapján - és a babát reklámozhatja a szombat reggeli rajzfilmek során.

Termelés és készlet

A gyártási részleg szükség esetén megrendeli a készletet a gyártáshoz, teljesíti a vezetés által meghatározott termelési megrendeléseket, és koordinálja a marketing és a hirdetési osztályt a termékek változtatásához. Ha cége például elektromos gitárokat épít, akkor olyan gyártási részlegre és személyzetre van szüksége, amely kizárólag a gitárok gyártására összpontosít.

Növekszik az értékesítés

Értékesítési részlegekre van szükség azokban a vállalatokban, amelyek kiskereskedelmi vagy nagykereskedelmi cikkeket értékesítenek más vállalkozásoknak vagy fogyasztóknak. Az értékesítési osztályok összehangolják értékesítési egységeiket az ügyfélkapcsolatok kiépítése, az adott bevételi célok elérése és az új termékek előállítása érdekében. Az értékesítő erő "push" vagy "pull" módszert alkalmazhat az ügyfelek vonzására.

A húzási módszer általában azt jelenti, hogy egy eladót fizikai üzletben helyeznek el termékek eladására. A push módszerrel rendelkező értékesítési részlegek általában utasítják értékesítési munkatársaikat, hogy hívják fel, e-mailben küldjék meg vagy látogassák meg a leendő ügyfeleket.