Hogyan lehet összefoglalót írni egy marketing tervről

Minden vállalkozásnak intelligens marketing tervre van szüksége a pénz és a befektetők vonzásához. Megfelelő cash flow nélkül a vállalkozás és tulajdonosai állandó stressz alatt vannak. Az ügyvezető összefoglaló a leendő befektető összefoglalója, amely áttekintést nyújt a vállalat marketingtervében szereplő dolgokról. A legjobb vezetői összefoglaló megírása gyakran azt jelenti, hogy először meg kell írni a marketingterv többi részét, majd összefoglalni az egyes szakaszokat.

A terv miniatűr változata

Az összefoglaló a marketingterv miniatűr változata - egyfajta liftemelkedés. Van egy része, amely összefoglalja az Ön marketingtervének minden egyes elemét. Sok befektető az összefoglaló alapján állapítja meg, hogy be akar-e mélyedni a marketingtervbe. Ha nem kényszerítő, akkor leállnak az összefoglalóval, és valószínűleg nem kapja meg a támogatást.

Az összefoglaló kevesebb, mint másfél oldal legyen. Nincs meghatározva irányelv, hogy az összefoglalónak milyen hosszúnak kell lennie, és gyakran bizonyos mértékben tükrözi az egész javaslat hosszát. Ne feledje, hogy egy marketingterv négy és 40 oldal közötti lehet. Az összefoglalónak tömören ki kell emelnie a legfontosabb információkat. Gondoljon az egyes szakaszok összefoglalására egy kérdéssel: Miért fontos ez az információ vállalkozásom sikeréhez?

A vezetői összefoglaló fő elemei

Az összefoglaló olyan alszakaszokat tartalmaz, amelyek megfelelnek a marketing terv alszakaszainak. Ezek magukban foglalhatják a termékleírást, a menedzsmentet, a piaci elemzést, a versenyelemzést, a termékfejlesztést, a műveleteket, a célokat és a marketing stratégiákat. Tartalmaznia kell egy pillanatképet a pénzügyi előrejelzésekről és a befektetés potenciális megtérüléséről. Előfordulhat, hogy a terv nem tartalmazza ezeket a szakaszokat, és másokat is tartalmazhat a vállalat. Adja hozzá és törölje a megfelelő módon.

Gondoljon a kulcsfontosságú elemekre, és arra, hogy miért vállalkozott először. Gyorsan különböztesse meg magát a versenytársaktól. A befektetők az alsó sorban keresik - mit csinálsz, hogyan jobb és mi van számukra. Csak néhány mondattal foglalja össze a tényleges terv egyes szakaszait, és győződjön meg arról, hogy az értékesítés és a marketing szempontjából gondolkodik-e írásakor. Lehet, hogy widgeteket árul, de ki kell emelni a forradalmian új ötvözetet, amely tovább növeli a widgeteket.

Hogyan lehet összefoglalni

Értsd meg, hogy az összefoglaló nem bevezetés az olvasó számára. Ne akadjon bele a részletekbe. Például a menedzsment összefoglalójának nem kell mindenkit és legfontosabb tapasztalatait felsorolni. Kiemelheti azokat a halmozott éveket, amikor a menedzsment újítóként szolgálta az ipart.

Ha azt mondjuk, hogy minden tagnak 10 éves tapasztalata van, akkor ez nem jelenti azt az erõt, mint: "Vezetõi csapatunknak több mint 90 éves tapasztalata és innovációja van az ipar fejlesztésében."

Noha az összefoglaló nem egy sor pont, ez segít az egyes marketing terv szakaszokhoz tartozó pontok létrehozásában. Ez adja meg az adott szakasz legfontosabb részleteinek kereteit. Használja ezt az egyes alszakasz-összefoglalók létrehozásának eszközeként.