Hogyan juthatunk más számítógépekhez WiFi-n keresztül

A legtöbb kisvállalkozás profitálhat a hálózatnak a munkahelyen való működéséből. Ha a számítógépeket Wi-Fi-n keresztül összekapcsolják, megoszthatják a nyomtatókat és fájlokat, ami azt jelenti, hogy egy nyomtató egy egész irodát kiszolgál, és hogy a fájlok USB-meghajtókra való áthelyezésével vagy oda-vissza e-mailezésével töltött idő teljesen megtakarítható. Ha más számítógépekhez szeretne hozzáférni Wi-Fi-n keresztül, fel kell állítania egy munkacsoportot a Windows segítségével.

1

Kattintson a Windows jobb felső sarkában, kattintson a „Keresés” gombra, majd írja be a „Rendszer” parancsot, majd kattintson a „Beállítások” és a „Rendszer” elemre. Kattintson a „Beállítások módosítása” elemre a „Számítógép neve, tartomány és munkacsoport beállításai” alatt, majd válassza a „Számítógép neve” lehetőséget, majd kattintson a „Módosítás” gombra. A „Tag” résznél válassza a „Munkacsoport” lehetőséget, és írja be az irodája hálózatának nevét.

2

Kattintson ismét a jobb felső sarokban, majd kattintson a vezeték nélküli hálózat ikonjára, amelyet egy sor oszlop képvisel, amely a hálózat erősségét mutatja. Kattintson a jobb gombbal az aktív hálózaton (a munkacsoport összes számítógépének ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz kell csatlakoznia), és válassza a „Megosztás be- vagy kikapcsolása” lehetőséget. A fájl- és nyomtatásmegosztás bekapcsolásához kattintson az „Igen” gombra.

3

Nyissa meg a Fájlkezelőt, és jelöljön ki egy fájlt vagy mappát, amelyhez hozzáférést kíván adni más számítógépeknek. Kattintson a „Megosztás” fülre, majd válassza ki, mely számítógépekkel vagy hálózattal szeretné megosztani ezt a fájlt. Válassza a „Munkacsoport” lehetőséget, ha meg szeretné osztani a fájlt vagy mappát a hálózat minden számítógépével.

4

Ismételje meg az 1–3. Lépéseket minden olyan számítógépen, amelyet a hálózaton szeretne használni - az összes számítógépnek ugyanannak a munkacsoportnak kell lennie, hogy hozzáférhessenek egymáshoz. Ossza meg fájljait minden számítógépről, hogy a hálózat többi számítógépének hozzáférést biztosítson a fájlokhoz.

5.

Kattintson a jobb felső sarokban, kattintson a „Keresés” gombra, majd írja be a „Nyomtatók” parancsot, majd kattintson a „Beállítások” és a „Nyomtatók” elemre az irodájában lévő számítógépen, amelyhez a nyomtató csatlakozik. Kattintson a nyomtató ikonjára, majd a „Megosztás” fülre. Válassza a „Megosztás a következővel ...” lehetőséget, majd a „Munkacsoport” lehetőséget, hogy a hálózat többi számítógépének hozzáférést adjon ehhez a nyomtatóhoz.