Több folyamat letiltása a Google Chrome-ban

A Google Chrome böngésző sokkal másképp viselkedik, mint más böngészők, például az Internet Explorer vagy a Mozilla Firefox. Alapértelmezés szerint a Chrome böngésző teljesen különálló operációs rendszert hoz létre minden egyes fülre vagy extra kiterjesztésre, amelyet használ. Ha több különböző fül van nyitva, és számos harmadik féltől származó kiterjesztés van telepítve, akkor öt vagy több folyamat futhat egyszerre. Számos különböző módon lehet letiltani az egyes folyamatokat, vagy megakadályozni, hogy a Chrome eleve annyi folyamatot nyisson meg.

Funkció

Normális esetben, amikor egy webböngésző problémát tapasztal, vagy túl sok memóriát használ fel, a teljes programot be kell zárni, ami azt jelenti, hogy elveszít bármit, amin dolgozott, és minden lapja leáll. Az egyes fülek és kiterjesztések külön folyamatba szétválasztásával a böngésző aktív maradhat akkor is, ha egyetlen lapot le kell zárni. Több folyamat használata gyorsabb böngészési sebességet is eredményez, mivel a számítógép memóriája csak az éppen megnyitott fülre van lefoglalva.

Chrome Feladatkezelő

A Google Chrome böngésző saját beépített feladatkezelő ablakkal rendelkezik az egyes folyamatban lévő folyamatok felsorolásához. Ha látnia kell a Google Chrome által használt folyamatokat, akkor a képernyő jobb felső sarkában található csavarkulcs ikonra kattintva, válassza az „Eszközök”, majd a „Feladatkezelő” lehetőséget a feladatkezelőhöz. Kattintson bármelyik bezárni kívánt fül vagy bővítmény nevére, majd kattintson a "Folyamat befejezése" gombra.

Windows Feladatkezelő

Mivel az összes jelenleg megnyitott Google Chrome fülnek külön folyamata van, mindegyik folyamat megjelenik az operációs rendszer Feladatkezelő ablakában. A szokásos Windows Feladatkezelő képernyő eléréséhez nyomja meg együtt a "Ctrl", "Alt" és "Törlés" billentyűket, majd kattintson a "Feladatkezelő indítása" gombra. Görgessen le az első "Chrome.exe" néven felsorolt ​​folyamathoz, hogy megtalálja a több aktív Chrome-folyamatot. Kattintson a bezárni kívánt folyamatra, és válassza a "Folyamat befejezése" lehetőséget.

Folyamat webhelyenként

Ha nem szeretné, hogy a Chrome új eljárást nyisson meg minden egyes fülnél, beállíthatja, hogy a böngésző csak egyetlen eljárást hozzon létre több, ugyanazon a webhelyen böngésző fül számára. A beállítás módosításához kattintson a jobb gombbal a "Start" menü Google Chrome ikonjára, és válassza a "Tulajdonságok" lehetőséget. Kattintson a "Cél" szövegmezőre, és görgessen a sor végéhez. Helyezze be a "--process-per-site" kifejezést a mezőben lévő szöveg vége után, majd kattintson az "Apply" gombra.