Szám növelése az Excelben

A termékazonosítók, a sorozatszámok és más hivatkozási számok egyedi azonosítót igényelnek, hogy elkerüljék az összetévesztést a termékre vagy egy adott adatpontra hivatkozva. Bár manuálisan is megadhat egyedi számokat minden tételhez, ez hosszú listák esetén unalmas és időigényes. Ehelyett folyamatosan növelje a számot a Microsoft Excelben az egyedi azonosítók előállításához.

Formula módszer

A szám növelésének legkézenfekvőbb módja az Excelben az, ha hozzáad egy értéket. Kezdje bármelyik értékkel az A1 cellában, és írja be az "= A1 + 1" értéket az A2 cellába, hogy eggyel növelje a kezdő értéket. Másolja az A2 képletet az oszlop többi részébe, hogy folyamatosan növelje az előző számot. Ez hosszú listát hoz létre az egyedi azonosítókról. Bármely számot felhasználhat az érték növelésére, például megváltoztathatja a képletet "= A1 + 567" -re, hogy kevésbé nyilvánvaló mintát hozzon létre.

Növekmény funkció

A Microsoft Excel eredendően számozási rendszert kínál a növelt számok sorozatának automatikus létrehozásához. Írjon be bármilyen kezdőértéket az A1 cellába. Írja be a következő értéket az A2 cellába egy minta létrehozásához. Jelölje ki ezt a két cellát, és húzza az alsó kitöltő fogantyút lefelé az oszlopban növekményes számok sorozatának létrehozásához. Például, ha 12-et és 24-et írunk be az A1 és A2 cellákba, akkor az A5 cellába másolva a 12, 24, 36, 48, 60 sorok jönnek létre.

Növekményes számok rendezése

Ha adatokat kell rendezni, válassza az Excel növekményes funkcióját. A képlet módszer remekül működik. Ha azonban megváltoztatja a cellák sorrendjét, akkor a képletek is megváltoznak. Ezzel szemben az Excel növekménye elkerüli a képleteket, és az egyes cellákba beírja a tényleges növelt értéket. Ezek a számok nem változnak, még akkor sem, ha átrendezi a listát.

Értékek beillesztése

Ha nem szeretné, hogy a képlettel növelt értékek megváltozzanak, cserélje ki a képleteket az általuk létrehozott értékekre. Jelölje ki az állandóvá tenni kívánt cellákat, és másolja azokat. Kattintson a jobb gombbal a kijelölt cellákra, és nyomja meg a "V" billentyűt a billentyűzeten, hogy a képleteket a tényleges, állandó értékekre cserélje.