Hogyan lehet röntgensugárzást elérni a GIMP-ben

A Gimp segíthet a fénykép egyes részeinek kiemelésében és kiemelésében, még akkor is, ha azokat részben eltakarja egy ruha vagy burkolat. Például fel kell hívnia a figyelmet a vállalati hirdetésben használt modell testalkatára. A Gimp biztosítja a röntgensugár szimulálásához szükséges eszközöket, kiválasztva a modell ruházatának egy területét, és beállítva annak színintenzitását, kontrasztját és fényerejét, amíg az nem hasonlít az illető testéhez. Szimulálhatja a röntgenhatást is, ha a Gimp Opacity, Grayscale és "Desaturate" eszközeit használja ugyanazon kép külön rétegeiben lévő objektumokon.

X-Ray Effect ugyanazon a rétegen

1

Kattintson az eszköztárban az „Ollóválasztó eszköz” elemre.

2

Kattintson a szimulált röntgenként megjeleníteni kívánt terület körvonalára. Állítsa be az illesztést a kiválasztott terület körül úgy, hogy rákattint egy adott csomópontra, lenyomva tartja az egérgombot, majd húzza közelebb a megfelelő ponthoz.

3

Kattintson az első csomópontra, hogy bezárja a hurkot a terület körül, majd kattintson a vázolt területen belül bárhová, hogy kijelöléssé alakítsa.

4

Kattintson a "Színek" menüre, majd a "Szintek" gombra. A Szintek eszköz segít szabályozni a kiválasztott terület színintenzitását.

5.

Mozgassa a fehér "Bemeneti szintek" csúszkát balra, amíg a kiválasztott terület világosabb lesz, de megtartja eredeti textúrájának nagy részét és néhány mögöttes színt.

6.

Mozgassa a bal szélső fekete "Bemeneti szintek" csúszkát kissé jobbra, amíg a kiválasztott terület nem hasonlít az alatta rejlő területekre.

7

Kattintson az "OK" gombra a módosítások alkalmazásához.

8.

Kattintson a "Színek" menüre, majd a "Fényerő-kontraszt" gombra.

9.

Mozgassa a "Kontraszt" csúszkát jobbra vagy pozitív irányba az alatta lévő terület élesítéséhez.

10.

Mozgassa a "Fényerő" csúszkát balra vagy jobbra a kiválasztott terület fényerejének beállításához.

11.

Kattintson az "OK" gombra a módosítások alkalmazásához.

12.

Kattintson a "Kiválasztás" menüre, majd a "Nincs" elemre a terület kijelölésének megszüntetéséhez.

Röntgensugárzás a különböző képrétegeken

1

Nyissa meg a röntgensugár létrehozásához szükséges két képet. Az első kép lesz az a tárgy, amelyet röntgenezni szeretne. A második kép az a rejtett tárgy lesz, amelyet a röntgensugárnak ki kell fednie. Töltse be például egy bőrönd és egy pisztoly képét. A röntgen hatás felfedi a bőröndbe csomagolt pisztolyt.

2

Kattintson az első kép fülére, majd az Eszköz mezőben kattintson a "Háttér" négyzetre.

3

Írja be a "000000" parancsot a "HTML jelölés" feliratú mezőbe, majd kattintson az "OK" gombra, hogy a kép fekete színű legyen.

4

Kattintson a "Kép" menüre, a "Mód" és a "Szürkeárnyalatos" gombra a kép szürkeárnyalatosá alakításához.

5.

Kattintson a fülre a második vagy a rejtett objektumhoz.

6.

Méretezze át a rejtett tárgyat úgy, hogy elférjen a bőröndben, de elég nagy ahhoz, hogy jól látható legyen. Például, ha a bőröndje 400 pixel széles, a pisztoly pedig 410 pixel széles, kattintson a "Kép" menüre, majd az "Átméretezés" gombra. Írja be a szélességet 300 pixel körül, majd kattintson az "Átméretezés" gombra.

7

Az Ollókiválasztó eszközzel válassza ki az első képen elrejteni kívánt objektumot.

8.

Nyomja meg a "Crl-I" billentyűt a kijelölt terület invertálásához az objektumból az aktuális kép többi részébe.

9.

Nyomja meg a "Ctrl-X" gombot, hogy eltávolítsa a kép idegen részeit, és a kívánt részt fekete háttéren hagyja.

10.

Az objektum újraválasztásához kattintson a "Ctrl-I" gombra.

11.

Kattintson a "lefelé" nyílra a dokkban található Opacity centrifugálás vezérlőn, amíg a kép halvány, de még mindig látható. Próbálja ki a 40–50-es fedettségi szintet.

12.

Kattintson az első kép fülére, nyomja meg a "Ctrl-L" billentyűkombinációt a rétegek panel megjelenítéséhez, kattintson a "Rétegek" dokkolóban az "Új réteg" gombra, majd válassza ki az új réteget. Hozzáadja a rejtett objektumot az új réteghez.

13.

Kattintson a fülre a második vagy a rejtett objektumhoz.

14

Kattintson a "Kép" menüre, a "Mód" és a "Szürkeárnyalatos" lehetőségre a kép szürkeárnyalattá alakításához.

15

Az objektum másolásához nyomja meg a "Ctrl-A", majd a "Ctrl-Shift-C" gombot. A Ctrl-Shift-C vagy a Copy Visible kényszeríti Gimpet, hogy mindent, ami a munkaterületen látható, a vágólapra helyezze. A normál Gimp Copy parancsnak is működnie kell, de néha nem választja ki az aktuálisan kiválasztott területet a "Ctrl-C" első megnyomásakor. A Látható másolás azonban mindig első alkalommal működik.

16.

Kattintson az első kép fülére, nyomja meg a "Ctrl-V" gombot a kijelölt objektum beillesztéséhez az új rétegbe, majd a "Ctrl-H" rögzítéséhez.

17.

Kattintson az "Áthelyezés" eszközre, és állítsa be az objektum helyzetét a nagyobb képen belül.

18.

Kattintson a "Színes" menüre, majd az "Invert" gombra, hogy létrehozzon egy képet, amely hasonlít egy fotónegatívra.

19.

Kattintson a "Le" nyílra az Opacity centrifugálás vezérlőjén, amíg az opacitás 90 nem lesz, hogy a fekete háttér egy része megjelenjen.

20

Kattintson a "Kép" és a "Lapos" elemre mindkét réteg összeolvadásához és a röntgen megjelenítéséhez.