Hogyan tehetünk partnerségi javaslatot

Emlékszel a régi mondásra: Két fej jobb, mint egy ? Az üzleti életben is érvényes. A stratégiai partnerség új szintre emelheti vállalkozását és új ajtókat nyithat.

Iparágától függetlenül kiaknázhatja egy másik vállalat tapasztalatait és erőforrásait, hogy megerősítse márkáját és több ügyfelet érjen el. Mindkét fél számára előnyös - csupán egy meggyőző partnerségi javaslat szükséges.

Tipp

Hangsúlyozza, hogy a partnerség milyen előnyökkel jár a megcélzott vállalat számára. Vizsgálja meg igényeit és esetleges kihívásait, és foglalkozzon velük a javaslatában.

Végezze el a kutatását

Mielőtt partnerségi javaslatot tenne, szánjon időt arra, hogy kutassa az érdeklődésre számot tartó céget . Persze, már tudja, hogy ez jól illeszkedik a vállalkozásához, és hogy jövőképe összhangban áll az Önével, de ez nem biztos, hogy elég. Próbáljon meg többet megtudni történelméről, eredményeiről, alkalmazottairól és szervezeti teljesítményéről.

Minél többet tudsz róla, annál nagyobb az esélyed a sikerre. Az egész elképzelés az, hogy élénk érdeklődést tanúsítson a társaság iránt, amellyel partneri kapcsolatban kíván lenni. Olvasson esettanulmányokat, ellenőrizze a weboldalát és a közösségi oldalakat, keressen sajtóközleményeket és tanulmányozza termékeit. Győződjön meg róla, hogy tudja, mi különbözteti meg a versenytől és mik az értékesítési pontjai.

Ezen információk birtokában jobban felkészült arra, hogy partnerségi javaslatot tegyen. Keresse meg a vállalat vezérigazgatóját vagy más vezetőit, és röviden ismertesse ötletét. Miután felkeltette a figyelmüket, írjon egy javaslatot, amely részletesen leírja a látását. Hangsúlyozza, hogy ez a partnerség milyen előnyökkel jár mindkét fél számára, és miért okos lépés.

Strukturálja partnerségi ajánlatát

Az erős partnerségi javaslat kulcsa az, hogy meggyőzze az olvasót arról, hogy ötlete nyereséges és elfogadható . Állítsa alátámasztására tényállásait; úgy strukturálja a hangmagasságát, hogy közölje, mit akarnak és mit kell tudniuk. Legyen rövid és releváns. Senki nem fog elolvasni egy 10 oldalas javaslatot.

Címezzen névvel a címzettnek. Mutassa be magát és cégét. Emelje ki legfontosabb eredményeit és egyedi eladási ajánlatait, hogy magára vonja az ember figyelmét. Fedezze fel javaslatának következő pontjait:

  • Horog: Feladata, hogy felhívja az olvasók figyelmét, és arra késztesse őket, hogy többet megtudjanak; ismertesse tapasztalatait, legfontosabb eredményeit és képesítéseit.
  • A probléma vagy igény kijelentése : Mutasson egy problémát, amellyel potenciális üzleti partnere szembesül; megmutatja, hogy tisztában van az igényeikkel és a jövőbeli terveikkel.
  • Megoldás : Írja le, miért van értelme a partnerségnek mindkét fél számára, és milyen előnyökkel jár a kérdéses vállalat számára; tartalmazzon tényeket és számokat, amelyek alátámasztják állításait.
  • Összegzés / következtetés :

    Foglalja össze az üzleti partnerség előnyeit, és kérjen megbeszélést vagy hívást.

Csatoljon bármilyen igazoló dokumentumot a javaslatához. Használjon diagramokat, grafikonokat és egyéb képeket, hogy szemléltesse az állítását és hangsúlyozza a partnerség előnyeit.

Maximalizálja a siker esélyeit

A partnerségi javaslat nem értékesítési levél. Emelje ki vállalatának eredményeit és hagyja, hogy személyisége ragyogjon, de tartózkodjon a túlzott promóciótól. Ne feledje, hogy kölcsönösen előnyös kapcsolatot próbál kialakítani. Legyen eredeti és profi.

Használjon ésszerű ismétlést a legfontosabb szempontok hangsúlyozásához. Csak olyan tényeket és információkat tartalmazzon, amelyek relevánsak annak a társaságnak, amelyikkel partneri kapcsolatban kíván lenni. Ha több vállalathoz fordul , testre szabja javaslatát az egyes szervezetek számára , és győződjön meg arról, hogy az összhangban áll-e a jövőképükkel és céljaikkal.

Kerülje a szuperlatívumokat és a negatív hangot adó szavakat vagy kifejezéseket. Vágja le a szöszöt, és térjen rá a lényegre. A javaslat elküldése után néhány nappal küldjön e-mailt vagy telefonhívást. Mondja meg nekik, hogy készen áll arra, hogy megválaszolja a potenciális partnerséggel kapcsolatos kérdéseiket.