Vállalati embléma létrehozása a Photoshop alkalmazásban

A logó létrehozása ijesztő feladatnak tűnhet, de a digitális művészeti szoftverek, például a Photoshop segítségével könnyedén létrehozhat egy figyelemfelkeltő és professzionális megjelenésű logót, még akkor is, ha nincs tapasztalata a logótervező szoftverekkel kapcsolatban. És miután elkészítette logóját, folytathatja a Photoshop használatával a logó módosítását online vagy nyomtatott anyagokban való használatra, lehetővé téve a márka logójának felhelyezését bárhová és bárhová !

Brainstorm a logó ötleted

A legtöbb művész és tervező ( logó készítő) durva vázlattal kezdi az egyes projekteket , legyen szó rajzról vagy egyszerűen csak feljegyzésekről, amelyeket be szeretne foglalni. Ha ötletbörzét készít magának jegyzetekkel vagy kihúzott vázlattal, akkor képet kaphat arról, hogy mit fog csinálni a Photoshopban, és mit keres a végleges logó szempontjából. Tartsa kéznél ezeket a jegyzeteket, hogy konzultálhasson velük, miközben létrehozza a logóját a Photoshopban, hogy elősegítse a létrehozási folyamat felgyorsítását azáltal, hogy referencia-pontot ad, és segít megőrizni az elméjét a végtermékkel kapcsolatban.

Új dokumentum létrehozása

Nyissa meg a Photoshop alkalmazást, és válassza a Fájl -> Új lehetőséget egy új dokumentum létrehozásához, és megnyílik egy párbeszédpanel, amely egy csomó különböző beállítást tartalmaz. Mivel a legtöbb embléma téglalap alakú , valószínűleg a magasságnál nagyobb szélességű dokumentumméreteket szeretne választani, ezért kezdje _ 1000 pixel szélességgel, 600 pixel magassággal _t. Ezen a ponton nem kell túl sokat aggódnia a vászon mérete miatt, mert később mindig szükség szerint beállítható.

Állítsa a hátterét átlátszóvá, a felbontását 300-ra, a színmódot pedig az RBG Color 8 Bit-re . Most kattintson az "OK" gombra, és készen áll egy üres dokumentumterület kitöltésére.

A Photoshop logóhoz rétegekre van szükség

Innentől kezdve a logó minden egyes új elemét a saját rétegére kell helyezni , amely megkönnyíti a dolgok kijavítását, ha később hibázik. Ehhez vagy válassza a "réteg hozzáadása" lehetőséget a rétegek panel alján, vagy egyszerűen kattintson a Shift + Ctrl + N gombra egy új réteg létrehozásához.

Ha textúrát vagy hátteret fog használni logója részeként, akkor most hozzá kell adnia azt azzal, hogy húzza a képet a mentett mappából a vászonra, amely automatikusan új réteget hoz létre, vagy megnyitja egy képet külön fülön, majd válassza ki az összeset (Ctrl + A ), vágja le (Ctrl + C), majd illessze be a képet egy üres rétegre a logó projektjében. A háttérkép külön rétegre helyezése megkönnyíti a logó összes többi eleme mögé süllyedést, így semmi más nem takaródik el.

Grafika hozzáadása az emblémához

A legtöbb nem művésznek nagyon nehéz olyan alkotást készíteni, amely nem tűnik teljesen szörnyűnek vagy legalábbis túlságosan leegyszerűsítettnek. Ezért általában ragaszkodnia kell a csak szöveges logóhoz, ha maga nem művész . Ne érezze magát rosszul, ha ezt kihagyja a logójából, a legtöbb nagy márka nem használ képeket a logójában.

Ha művész vagy, vagy ha egy művészt felbérelt, hogy készítsen Önnek egy tervet, akkor ezen a ponton hozzá kell adnia a grafikát a saját rétegéhez az emblémájához, hogy a szöveget a tervezés köré dolgozza. Tartsa ezt a réteget a szövegrétegek alatt és minden létrehozott háttér felett.

Érdemes kisebb változtatásokkal, például a telítettség vagy a fényerő növelésével növelni a képet, így merésznek és kiemelkedőnek tűnik, de ha ennél többet szeretne tenni a képpel, akkor valószínűleg egy profi tervezővel kell együttműködnie . Ez azért van, mert könnyen sárosíthat egy képet, miközben megpróbálja jobbá tenni, ha még nem jártas a Photoshopban.

Válassza a Szöveg a logóhoz lehetőséget

Ezután el kell döntenie , hogy mely betűtípust vagy betűtípusokat használja betűként / szövegként a logójában. Ha több betűtípust használ hibrid betűkészlet létrehozásához az emblémájában, akkor minden betűtípushoz külön réteget kell használnia, hogy a betűket (minden betűtípusból) külön-külön lehessen beállítani.

Válassza a "Típus eszköz" elemet, és kattintson a vászon bármely pontjára; villogó kurzornak kell megjelennie, és amikor ez megtörténik, kezdje el gépelni a logó betűit. Miután befejezte a szavak beírását, válassza az Eszköztár tetején található "Kiválasztó eszközt ", vagy egyszerűen hi_t Ctrl + V _, hogy a Típus eszközről a Választó eszközre váltson . A Túl sok kijelölés használható a beírt szöveg áthelyezésére a vásznon, de ha szerkeszteni szeretné a szöveget, akkor újra ki kell választania a Típus eszközt , majd a kijelöléssel húzással jelölje ki a szöveget, majd kattintson a még egyszer szerkessze a szöveget.

Szövegszín szerkesztése

A szöveg színének megváltoztatásához jelölje ki a szöveget a Típus eszköz segítségével, majd kattintson a "Betűszín" mezőre a vászon fölötti eszközsáv területén. Egy párbeszédablak jelenik meg, amely lehetővé teszi, hogy akár változtatni a színét keresztül Pantone színminták a Color Libraries terület vagy rákattint egy színes mezőben. A színmező a tiszta fehér színtől a bal felső sarokban és a tiszta feketétől a bal alsó sarokban található, a szín világos és sötét változata a felső vagy az alsó részen található.

Válasszon egy színt a közepén lévő szivárványsávból, és a választó mező erre a színre változik, lehetővé téve, hogy megtalálja a kívánt színt. Ha logóját az interneten használják, érdemes megfontolni a "Csak webszínek" jelölőnégyzet bejelölését, így a színek mind webbiztonságosak lesznek, mivel egyes színeket kizárólag nyomtatási célokra szabad fenntartani.

Próbálja ki a Drop Shadow-t

Ha egy árnyékot szeretne hozzáadni a szöveghez, kattintson a jobb gombbal a Type rétegre, majd válassza a "Blending Options" lehetőséget a párbeszédpanelen. Kattintson a "Drop Shadow" elemre, hogy különböző lehetőségek közül válasszon, amelyek befolyásolják az árnyék megjelenését a betűtípusához képest. Győződjön meg arról, „Globális fény használata” opciót , majd válassza ki Szorzás vagy Hard Ligh t , mint a Blend Mode a legmerészebb megjelenés.

Az árnyék irányát úgy állíthatja be, hogy rákattint a Szögtárcsára, vagy kézzel beír egy numerikus fokot a tárcsa melletti mezőbe a fényforrás szögének beállításához. Győződjön meg róla, hogy bejelöli az "Előnézet" négyzetet az " OK" és a "Mégse" gombok alatt, hogy megnézze, hogyan néznek ki minden változás valós időben.

Egyéb szövegeffektusok

Hozzáadása Külső ragyogás is hozzá néhány vizuális érdeke, hogy a font, de ez nem működik minden betűtípust és nézd egy kicsit hanyag, ha túlzásba, ezért legjobb, ha takarékosan . Ha háromdimenziós minőséget szeretne hozzáadni a betűtípushoz, válassza a Bevel and Emboss lehetőséget, amelyek kiemelik a betűtípus széleit, így 3D-nek tűnik . Feltétlenül vegye fel a Contour elemet, ha azt szeretné, hogy ez a háromdimenziós hatás valóban kiemelkedjen. Ha azt szeretné, hogy a betűtípusa körvonalazódjon, válassza a Stroke lehetőséget a Blending Option s listából és a szöveg minden betűje mostantól külön körvonalazódik, a jobb oldalon elérhető lehetőségek a szélesség és szín megváltoztatására.

Sok lehetőség áll rendelkezésre finom hangolni az egyes betűhatások rendelkezésre Blend Options menü, úgyhogy győződjön meg róla, hogy ellenőrizte megtekintett így megtekintheti a változásokat, ahogy teszik majd élvezze próbálkozni a lehetőségeket, amíg megtalálta a logó tökéletes megjelenése.