Hogyan változtathatom meg a túl nagy képet kisebbre?

A digitális képeket fényképezőgépek, okostelefonok, iPad-ek és akár számítógépes monitorok segítségével is könnyedén rögzíthetjük a mai technológiával. Képek feltöltése webhelyekre vagy e-mail küldése a barátoknak általában egyszerű, ha a fájl mérete nem túl nagy.

Számos webhely korlátozza a profil méretét és közzéteszi a képeket, hogy a sávszélesség sebessége hatékonyan mozogjon. A nagyméretű képfájlok szintén a merevlemezen lévő teljes tárhely jelentős részét teszik ki. Az, hogy miként változtatja meg a kép méretét egy nagy méretűről kisebbre, attól függ, hogy milyen eszköztől és operációs rendszert használ.

Telefonokról és egyéb mobil eszközökről

Az okostelefon a leggyakoribb eszköz, amelyen képeket rögzítenek, de a nagy fotók sok helyet foglalnak. A fájlméret megváltoztatásához szükség lehet egy harmadik fél alkalmazásának letöltésére vagy a fájl számítógépre történő áthelyezésére.

Az egyik gyors módja a fájlméret megváltoztatására az iPhone készülékkel az, ha elküldi a fényképet egy személynek vagy magának egy másik e-mail fiókban. Az e-mail program megkérdezi, hogy a fényképet kis, közepes vagy nagy fájlként kívánja-e elküldeni. A kis vagy közepes fájl kiválasztása csökkenti a fájl méretét.

Ne feledje, hogy ez nem fogja megőrizni a felbontást. A legkisebb fájlok pixelezettek lehetnek - vagyis a kép szemcsés vagy „tömbös” lehet.

A harmadik féltől származó alkalmazások csökkentik a fényképek teljes méretét, miközben még telefonálnak, így nem kell e-mailt vagy letölteni őket. Az iPhone-ok esetében a Shrink My Pictures alkalmazás az App Store-ban elérhető számos alkalmazás egyike. A letöltés után indítsa el az alkalmazást, amely arra utasítja Önt, hogy adjon hozzá fotókat. Ez megnyitja az egész Fotók könyvtárat. Válassza ki azt a fotót vagy fotókat, amelyeken csökkenteni kívánja a fájlméretet, majd válassza a Kész lehetőséget. Az Opciók fül a tömörítés beállításait tartalmazza, hogy a fontos képek minősége a lehető legjobb legyen.

Vegye figyelembe, hogy a kép tömörítése rontja annak minőségét.

A Google Playen elérhető Photo Compress alkalmazás ugyanezt teszi az Android-felhasználók számára. Töltse le az alkalmazást, és indítsa el. Válassza ki a tömörítendő fényképeket, és állítsa be a méretet a Kép átméretezése lehetőség kiválasztásával. Ügyeljen arra, hogy a képarány be legyen kapcsolva, hogy az átméretezés ne torzítsa a fénykép magasságát vagy szélességét.

Kép méretének módosítása Mac gépen

Nyissa meg a képet az Előnézetben, amely az összes Mac gépen szállítható. Válassza az Eszközök, majd a Méret beállítása lehetőséget. Megnyílik egy előugró ablak mezőkkel, ahol új képmagasságot vagy szélességet adhat meg. Jelölje be a négyzetet az arányos méretezéshez, hogy elkerülje az átméretezett kép torzulását. Ha a méret beállítása előtt törli a Képminta visszavonását, a részletek megmaradnak, de a fájl nagyobb. Az eredeti kép megőrzése érdekében mentse a fájlt új névként.

A kép méretének módosítása a Windows rendszerben

Nyissa meg a képet abban a programban, amelyen dolgozik, például a Wordben vagy a PowerPointban. (Megnyithatja a Picture Manager alkalmazásban is, ha 2013-nál régebbi Office-verziókat futtat.) Kattintson a szoftver Formátum menüjére, majd válassza a Képek tömörítése lehetőséget. Keressen egy kép ikont, amelynek nyilai a kép sarkaiba mutatnak. Ez a tömörítés gomb. Válassza ki, és válassza ki a kívánt felbontást vagy méretet. Ha csak egy képet állít be, és nem a dokumentum minden képét, akkor jelölje be az Csak erre a képre jelölőnégyzetet. Mentse a fájlt.

Photoshop és egyéb programok

A képszerkesztő szoftverek, például az Adobe Photoshop, a GIMP és a Skitch különböző szintű szerkesztést, képfelbontás-módosítást és képmanipulációt tesz lehetővé. Ezt a szoftvert gyakran sokkal többre használják, mint pusztán a képméret megváltoztatására, de az átméretezés egyszerű, amikor arra szükség van. Az interneten megtalálhatja az ezekre a programokra vonatkozó utasításokat.