Mennyit keres az átlagos automata?

Az automaták többsége heti 5 dollárnál kevesebbet keres. Egy jól elhelyezett automatából azonban ennél jóval többet lehet keresni, ami potenciálisan meghaladhatja a heti 100 dollárt vagy akár a napi több száz dollárt. Az automaták bevételei sokféle változó alapján nagymértékben változnak.

Tipp

Az átlagos automata heti 5 dollárnál kevesebbet keres.

Az automaták összességében jövedelmező iparágak. A Nemzeti Automata Kereskedelmi Szövetség (NAMA) adatai szerint 2015-ben az Egyesült Államokban 5 millió automata működött. Ez az 5 millió automata évente átlagosan 20 milliárd dolláros árbevételt produkál.

Az automatából származó jövedelem kiszámítása

Bár kezdetben úgy tűnhet, hogy egy automatának drága tárgyakkal való felszerelése jelenti a profit maximalizálását, ez nem feltétlenül így van.

A Beverly Hills-i luxusautomatákban és hasonló helyeken olyan cikkek találhatók, mint a kaviár és az escargot, de ezek az áruk az automaták tulajdonosainak drágák és rövid eltarthatósági idővel rendelkeznek. Az ilyen csúcskategóriás termékek nyereségének növelése érdekében az automatának jól látható helyen kell lennie, ahol rendszeresen vonzza a vásárlókat. Ha egy ilyen gépet nem állítanak be arra, hogy sikeres legyen a célközönségével, akkor nem fog profitot termelni. A buszpályaudvar gumball gépe, annak ellenére, hogy sokkal olcsóbb terméket értékesít, potenciálisan nagyobb hasznot hozhat, mint egy kaviárt értékesítő automata, mert alacsonyabb a tulajdonos költsége és nagyobb hozzáférhetősége van a fogyasztók számára.

Az, hogy egy automatából származó vállalkozás mennyi pénzt termel a tulajdonosának, sok tényezőtől függ, többek között:

  • A gépek elhelyezése
  • A gépek elemei
  • Ismétlődő üzleti költségek.

A bruttó jövedelem nem nettó nyereség. Az automaták bevételeinek meghatározásához a tulajdonosnak le kell vonnia üzleti költségeit a bruttó nyereségéből. Minden, ami az üzleti költségek levonása után megmaradt, az a profit.

Például egy üdítőgép egy egyetemi campuson 20 uncia palackozott szódát kínálhat darabonként 2 dollárért. Napi átlag 10 eladás esetén a gép bruttó jövedelme napi 20 dollár. De az üdítők az automaták tulajdonosainak darabonként 1,50 dollárba kerülnek, ami azt jelenti, hogy nyeresége csak 50 cent palackonként. Ez napi 5 dollárra csökkenti a profitját.

Az automatának helyet bérlő költségek és a napi kiadások, mint például az egyetemre való autóvezetés az utánpótlás érdekében, a tulajdonos automatából származó jövedelme még tovább csökken. Ez a fizetendő adók előtt történik, amelyek tartalmazzák a forgalmi adót és az önálló vállalkozói adót. Ebben a forgatókönyvben az automaták bevétele kevesebb, mint havi 150 dollár.

Automata üzlet indítása

Az automatából származó üzlet nem olyan, mint a legtöbb más típusú vállalkozás. Az automatákból származó jövedelem passzív jövedelem, ami azt jelenti, hogy ez a jövedelem, amelyet a vállalkozás tulajdonosa keres anélkül, hogy aktívan kezelné az azt létrehozó eszközt. Ezzel szemben a családi tulajdonban lévő étkezőkből származó jövedelem általában aktív jövedelem a tulajdonos számára, mert az ilyen típusú megállapodásokban az étkező tulajdonosa gyakran annak vezetője vagy szakácsa - vagy mindkettő.

Ha automaták üzletének megkezdését fontolgatja, fontos, hogy egyértelmű költségvetést és üzleti tervet szem előtt tartva kezdje el vállalkozását. Készítsen üzleti tervet, amely az alábbiak mindegyikét lefedi :

  • A napi üzleti műveletek
  • a költségvetésed
  • A gépek helyszíne
  • Hogyan fogja finanszírozni az üzletet
  • Az Ön beszállítói
  • Előrejelzett jövedelme.

Bár az automaták üzletága passzív jövedelmű vállalkozás, megköveteli a tervezés és a költségvetés tervezését a vállalkozás tulajdonosának részéről. A tervnek tartalmaznia kell vállalkozása regisztrációját az államnál és a szükséges automaták beszerzését, amelyek államonként és esetenként városonként változnak. Tudja meg, mely engedélyekre lesz szüksége az állami kereskedelmi osztály webhelyén.