Hogyan lehet megoldani a gazdagép problémáit a Google Chrome-ban

A Net Marketshare szerint a Google, a Google keresőmotor óriás által kifejlesztett webböngészőt az asztali internetezők mintegy 20 százaléka használja. A böngésző villámgyors indítást, betöltést és internetes keresést ígér egy könnyen használható kezelőfelülettel. A Chrome azonban nem problémamentes. A Google sok ilyen hibát elismert és egyszerű utasításokat adott a felhasználóknak a hibák kijavítására. "Gazdagép" problémát, amelyben a böngésző leáll az oldal betöltésekor, és "Gazdagép megoldása" üzenetet jelenít meg, a Google DNS előzetes beolvasási beállítása okozza. A beállítás célja a navigáció felgyorsítása, de hacsak ki van kapcsolva, "Host megoldása" hibákat hozhat létre.

1

Kattintson a menüikonra a Google Chrome eszköztár jobb szélén, és válassza a „Beállítások” lehetőséget. A beállítási képernyőt úgy is elérheti, hogy a címsorba beírja az idézőjelek nélkül a „Chrome: // Settings” beállítást.

2

Kattintson a Beállítások menü alján található „Speciális beállítások megjelenítése” elemre.

3

Törölje a jelet az Adatvédelem részben található „Hálózati műveletek előrejelzése az oldalbetöltési teljesítmény javítása érdekében” jelölőnégyzetből, hogy letiltja a DNS előzetes letöltését. Ez az opció alapértelmezés szerint engedélyezett, de a böngésző funkcióinak befolyásolása nélkül letilthatja. Ezzel megoldja a problémát a gazdagép felbontási hibáival.

4

A módosítások mentéséhez lépjen ki a Beállítások fülről.

5.

Frissítse a weblapot a böngészőben.