Hogyan lehet elsötétíteni a szöveget az Acrobat programban

Előfordulhat, hogy vállalkozásának bizalmas információkat kell megosztania harmadik felekkel anélkül, hogy bizalmas információkat osztana meg a dokumentumokon. Ezekben az esetekben előfordulhat, hogy a szóban forgó érzékeny szöveg szerkesztésére vagy kitakarására van szükség. Helytelen végrehajtás esetén a rossz PDF-szerkesztési munka sebezhetővé teheti az érzékeny információkat. Az alábbiak szerint biztonságosan sötétítheti a szöveget az Adobe Acrobat Pro alkalmazásban.

Hogyan lehet szerkeszteni az Adobe Acrobat Pro programot

A PDF Adobe Acrobat Pro egyes részeinek szerkesztése:

 1. Nyissa meg a sötétíteni kívánt szöveget tartalmazó PDF-fájlt.
 2. Menjen az Eszközök menübe, és válassza a Redact eszközt, hogy megnyissa a Másodlagos eszköztárat közvetlenül a PDF felett. Ez tartalmazza a Redaction Tools alkalmazást.
 3. Válassza a Mark for Redaction lehetőséget, majd válassza az OK lehetőséget, amikor a felugró ablak kéri.
 4. Válassza ki a sötétíteni kívánt szöveget, ha közvetlenül duplán kattint rá, vagy a kiemeléshez kattintson és húzza.
 5. Térjen vissza a Redaction Tools elemre, és kattintson az Apply gombra . Kattintson az OK gombra a megerősítéshez.

Miután befejezte, a rendszer kéri, hogy "rejtett információkat is találjon és távolítson el a dokumentumban". Ez a dokumentum létrehozásával kapcsolatos metaadatokra vonatkozik. Ha az igen választ választja , akkor minden olyan magáninformáció, mint például a verzió előzményei vagy a szerzői adatok, a dokumentum adataiból törlődnek.

Elsötétíti egy adott szó minden példányát

Ha meg akarja szerkeszteni az egyes szavak, nevek vagy kifejezések összes iterációját, ezt könnyen megteheti az Acrobat Szöveg keresése eszközével. Itt van, hogyan:

 1. Kattintson az Eszközök menü Redact eszközére .
 2. Válassza a Másolás menüben a Megjelölés szerkesztéshez lehetőséget, és válassza a Szöveg keresése lehetőséget .
 3. Válasszon egyet a három lehetőség közül: Egyetlen szó vagy kifejezés , Több szó vagy kifejezés vagy minta .
 4. Ha az Egyetlen szó vagy kifejezés lehetőséget választja , írja be a keresőmezőbe.
 5. Ha a Több szó vagy kifejezés lehetőséget választja, válassza a Szavak kiválasztása lehetőséget . Innen importálja a hozzáadni kívánt szavak listáját, vagy írja be az egyes szavakat az Új szó vagy kifejezés mezőbe, majd kattintson a Hozzáadás gombra .
 6. Ha a Minták lehetőséget választja , válassza ki a keresni kívánt minta típusát. Ez lehet telefonszám, hitelkártya-információ, e-mail cím, társadalombiztosítási szám vagy más ismétlődő minta .
 7. Válassza a Szöveg keresése és eltávolítása lehetőséget .
 8. A + jelre kattintva tekintse át a kulcsszó, kifejezés vagy minta egyes példányait, és döntse el, melyiket kívánja szerkeszteni.
 9. Az összes példány szerkesztéséhez válassza az Összes ellenőrzése lehetőséget, az egyes példányokat eseti alapon ellenőrizze, vagy zárja be a keresőmezőt, hogy egyiket sem módosítsa.
 10. A kijelölt szöveg szerkesztéséhez kattintson az Ellenőrzött eredmények megjelölése a szerkesztéshez elemre, majd a másodlagos eszköztár menüben válassza az Alkalmaz lehetőséget .
 11. A megváltozott dokumentumot a Fájl menüben válassza a Mentés lehetőséget.

Ismételje meg a szerkesztést a dokumentumban

Ha meg akarja ismételni a szerkesztési jelet egy teljes dokumentumban, például egy ismétlődő vízjelet, láblécet vagy fejlécet, akkor ezt megteheti az Acrobat Ismételje meg az egész oldalon lehetőséget . Ez az eszköz kifejezetten akkor működik, ha egy jelölés ugyanazon a helyen jelenik meg a PDF több oldalán. Használatához kattintson a jobb egérgombbal az adott elvont jelölésre, és válassza a Megismétlés az egész oldalon lehetőséget.

Az Adobe Acrobat Redaction megerősítése működött

Miután befejezte a PDF-szerkesztést, ellenőrizze, hogy az elsötétített szöveg megfelelő-e. Ehhez nyissa meg a dokumentumot, másolja át a sötétített szövegblokkot, és illessze be egy új dokumentumba. A szerkesztéseknek a helyükön kell maradniuk. Megpróbálhatja megkeresni azt a szöveget is, amelyet elsötétített egy word dokumentumszerkesztővel, hogy megerősítse, hogy nem jelenik meg.

A visszavonást tovább erősítheti, ha megnyitja a szerkesztett PDF fájlt az Adobe Acrobat programban vagy egy másik, harmadik féltől származó PDF szerkesztőben, hogy megkísérelje a visszavonást. Ha a szerkesztés sikeresen befejeződött, akkor nem lehet visszafordítani vagy megtalálni az elsötétített szöveget, mert az már nem létezik.

Alternatív redukciós módszer

Ha nem rendelkezik az Adobe Acrobat Pro programmal a szöveg sötétítéséhez, próbálkozzon ezzel a módszerrel. Nyomtassa ki a PDF dokumentumot, és keresse meg a sötétíteni kívánt részt. Használjon fizikai fekete jelölőt a szöveg manuális elsötétítéséhez.

Ezt követően szkennelje be a PDF-et a számítógépére, és nyissa meg. A fizikailag elsötétített szöveget nem szabad többé szerkeszteni vagy keresni.

Hogyan lehet szerkeszteni az Acrobat programot anélkül, hogy elfedné a szöveget

Ha azt szeretnénk, hogy szerkeszt szöveget Acrobat de változtatni a kinézetét a kiadásában, akkor megteheti fog Properties a kivonási másodlagos menüsor, ha kiválasztja a szerkeszt eszköz. A Tulajdonságok között a Megjelenés lapon válassza ki a módosítani kívánt beállításokat, például állítson be egy új színt, amely kitölti a kivágott területet, vagy állítson be egy átfedő szöveget a megváltozott információk fedezésére.