Hogyan lehet a Bing-et Google-ra váltani

A Bing és a Google a két legnépszerűbb kereső. Az elsődleges és az alapértelmezett keresőmotor módosítása Bingről Google-re egyszerű, és a folyamat kissé változik a böngésző függvényében. Egyes böngészők, például a Chrome és a Firefox, automatikusan beállítják a Google-t kezdőlapként, de ha nem, akkor bármikor átállíthatja a böngészőt Google-ra. Ezenkívül visszaválthat a Google-ra, mint választott böngészőre, még akkor is, ha korábban megváltoztatta egy másik lehetőségre. Csak néhány rövid lépéssel beállíthatja keresőként a Google-t, a böngészőtől függetlenül.

Változtassa Bing-et Google-ra a Firefoxban

A Firefox most a Google-t használja alapértelmezett böngészőként a Yahoo! Többéves használata után. Ha a Google-ról a Bingre vagy egy másik keresőmotorra váltott, könnyen visszaválthat a Google-ra. Ehhez nyissa meg a Firefox böngészőt, keresse meg a menü gombot (három sor), majd kattintson rá. Ezután görgessen lefelé az Opciók kiválasztásához, majd kattintson a Keresés gombra. Keresse meg az Alapértelmezett keresőmotor opciót, és válassza a Google lehetőséget a listából. Ezzel azonnal a Google lesz az alapértelmezett keresőmotor a Firefox böngészőben.

Hogyan lehet módosítani a keresőmotort a Chrome-ban

A Chrome egy Google tulajdonában lévő böngészőalkalmazás, és a Google az alapértelmezett keresés a gyári beállításokkal. Ha valamikor Bingre váltott, és vissza szeretné adni a böngésző elsődleges beállításait a Google-nak, kattintson a három függőleges pontra a böngésző jobb felső sarkában. A legördülő menü alján válassza a Beállítások lehetőséget. Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a keresősáv opciója. Válassza ki a legördülő listát, és válassza a Google-t elsődleges keresésként. A bárban a Bing, a Yahoo, az Ask és az AOL is megjelenik. A Chrome alapértelmezett használata a Google-lal ésszerű, mert a böngészőt úgy tervezték, hogy általában zökkenőmentesen működjön a Google platformon.

Böngésző keresési beállításainak módosítása az Internet Explorer böngészőben

Ez az Internet Explorer 8 és újabb verzióinál működik. A régebbi verziók dátummal és lényegtelenek ezen a ponton. Az Internet Explorer 11 alkalmazásban válassza a böngésző jobb felső sarkában található menü (fogaskerék alakú) ikont. Válassza a Bővítmények kezelése elemet, majd a menüopcióban kattintson a További eszköztárak és bővítmények elemre . A keresési kiterjesztés mellett válassza a Hozzáadás lehetőséget, majd az új menüben válassza a fogaskerék ikont, majd a Kiegészítők kezelése szöveget_. Válassza a _Search Providers, majd a Google lehetőséget. Az Explorer 9-ben és 10-ben a feladat végrehajtásához ki kell választania az Elsődleges vagy az Alapértelmezett keresés létrehozása lehetőséget is.

Változtassa Binget Google-ra a Microsoft Edge-ben

A Microsoft bemutatta Edge böngészőjét a Windows 10 rendszerrel, hogy az Internet Explorer helyett alapértelmezett keresőmotor legyen. Az Edge a Binget állítja be alapértelmezett böngészőként. Ha Google-ra akarja változtatni, akkor először kattintson a három pontra a böngésző jobb felső sarkában. A menüben válassza a Speciális beállítások lehetőséget. A címsávban a Keresés alatt kattintson a Kereső módosítása gombra. A Bing, a DuckDuckGo, a Google, a Twitter és a Yahoo Search opcióként. Kattintson a Google-ra, majd válassza a Beállítás alapértelmezettként lehetőséget. Ezzel az alapértelmezett keresőmotor Bingről Google-ra változik.