Különbség a Push & Pull Marketing között

Az elsődleges különbség a push and pull marketing között abban rejlik, hogy miként közelítik meg a fogyasztókat. A push marketingben az a cél, hogy termékeket népszerűsítsünk úgy, hogy az emberekre toljuk őket. A push marketingnél vegye figyelembe az élelmiszerboltban található értékesítési kijelzőket, vagy egy polcnyi kedvezményes terméket. Másrészt a pull marketingben az az elképzelés, hogy hűséges követőket alakítson ki, és felhívja a fogyasztókat a termékekre.

Tipp

A push marketing a terméket a fogyasztóhoz viszi, míg a pull marketing a fogyasztót a termékhez vezeti.

Mi az a Push Marketing?

A push marketing egy promóciós stratégia, ahol a vállalkozások megpróbálják eljuttatni termékeiket az ügyfelekhez. A push kifejezés abból az ötletből fakad, hogy a marketingszakemberek megpróbálják termékeiket a fogyasztók felé tolni. Az általános értékesítési taktikák magukban foglalják az áruk közvetlen eladását az ügyfelek számára a cég bemutatótermein keresztül, és tárgyalásokat folytatnak a kiskereskedőkkel termékeik eladásáért számukra, vagy értékesítési pontok kialakítását teszik lehetővé. Gyakran ezek a kiskereskedők különleges értékesítési ösztönzőket kapnak a megnövekedett láthatóságért cserébe.

A vállalkozások gyakran használják a push marketinget, amikor új terméket dobnak piacra, vagy amikor megpróbálnak kitűnni egy résen vagy zsúfolt piacon.

Példa a Push Marketingre

A push marketing egyik gyakori példája látható az illatcsaládokat árusító áruházakban. Az illatgyártó márka gyakran értékesítési ösztönzőket kínál az áruházaknak, hogy termékeiket az ügyfelek felé tolják. Ez a taktika különösen előnyös lehet olyan új márkák számára, amelyek nem jól beváltak, vagy egy adott márkán belüli új vonalak számára, amelyek további promóciót igényelnek. Végül is sok fogyasztó számára az első tapasztalat a boltban, amikor megismerkednek az illattal, és nem tudnák kérni, ha nem tudnák, hogy létezik.

Mi az a Pull Marketing?

A pull marketing ellentétes megközelítést alkalmaz. A pull marketing célja az, hogy az ügyfelek hozzád forduljanak, ezért a pull kifejezés, ahol a marketingszakemberek megpróbálják bevonni az ügyfeleket. A pull marketinghez használt általános értékesítési taktikák közé tartoznak a tömegtájékoztatási promóciók, a szájról szájra utalások és a hirdetett értékesítések. akciók. Üzleti szempontból húzza ki a marketingmarketing kísérleteket a márkahűség megteremtésére és az ügyfelek visszatérésének megtartására, míg a push marketing inkább a rövid távú értékesítéssel foglalkozik.

A vállalkozások általában akkor használják a pull marketinget, amikor az ügyfél tudja, mit keres vagy milyen problémát kell megoldania, de az Ön megoldása felé kell húznia, szemben a versenytársak által kínált megoldással.

Példa a Pull Marketingre

Gyakran felismerheti a pull marketing kampányokat a felhasznált hirdetések mennyisége alapján. A Pull marketing sok reklámdollárt igényel a márka és a termékek háztartási névvé tételére. Az egyik példa a gyermekjátékok forgalmazása. Az első szakaszban a vállalat hirdeti a terméket. Ezután a gyerekek és a szülők meglátják a hirdetést, és meg akarják vásárolni a játékot. A kereslet növekedésével a kiskereskedők megkísérlik megkísérelni raktározni a terméket az üzleteikben. Mindeközben a vállalat sikeresen magához vonzotta az ügyfeleket.