A Facebook blokkolásának módjai

A Facebookon történő letiltás senkinek sem szórakoztató, de ha a Facebookot is használja kisvállalkozásához, akkor a letiltás egy teljesen új dimenziót ölthet a kellemetlen élmények szempontjából. A Facebook bizalmas ügynek tekinti a valakinek a blokkolását, és nem kínál semmilyen eszközt, amely segít felfedezni, hogy letiltották-e vagy sem. Egy kis nyomozói munkával azonban általában megállapíthatja, hogy letiltották-e. Ne feledje, hogy az, hogy valaki már nem látható az ismerősök listáján, nem feltétlenül jelenti azt, hogy letiltották. Lehet, hogy "barátságtalan" voltál, az illető megszüntette a fiókját, vagy a Facebook felfüggeszthette a fiókját.

Keresési eredmények

Ha valaki letiltotta Önt, ahelyett, hogy egyszerűen megszüntette volna a barátságát, akkor neve nem jelenik meg fiókja keresési eredményei között. Írja be a személy nevét a Facebook kezdőlapjának tetején található keresőmezőbe. Ha nem találja azt a személyt, akkor lehet, hogy letiltották. Lehet azonban, hogy egyszerűen megváltoztatta a biztonsági beállításait, hogy megakadályozza, hogy barátokon kívül senki ne keresse őt. Próbáljon meg kijelentkezni a Facebookról, vagy váltson át üzleti fiókjára (kattintson a jobb felső sarokban található nyílra, és válassza a "Bejelentkezés másként" lehetőséget). Próbálja újra megkeresni a személyt. Ha a személy nem látható nyilvános keresésben vagy az üzleti fiókjában, akkor lehet, hogy letiltották. Ha a személy látható egy nyilvános keresésben, de nem látható a személyes fiókjában végzett keresésben, akkor letiltottuk.

Kölcsönös barátlista

A kölcsönös barátok jó indikátorok lehetnek annak megállapítására, hogy letiltották-e Önt. Navigáljon egy olyan személy profiljához, aki közös barátja volt annak a személynek, akiről azt gyanítja, hogy letiltotta. A jelenlegi barátai listája a profiloldalukon található. Kattintson a lista tetején található "Összes megtekintése" linkre. Az oldal tetején megjelenik egy keresési mező, amellyel beírhatja a személy nevét. Ha megjelenik a személy profilja, akkor nem lettek letiltva. Ha nem jelenik meg, akkor lehet, hogy letiltották. Míg kevesen vannak nyilvánosan nyilvántartva a barátaival, ha talál ilyen embert, próbáljon meg kijelentkezni a Facebookról, és nézze meg a barátok listáját. Ha a személy ott látható, de nem akkor, amikor bejelentkezett, akkor letiltották.

FB blokk a fali bejegyzésekben

Ha emlékszel olyan bejegyzésekre, amelyeket az illető a múltban elhelyezett a profilodon, az üzleti oldaladon vagy a közös ismerősöd oldalán, akkor a bejegyzések megtalálása jelezheti, hogy letiltottak-e. Ha letiltották, akkor a falposztok továbbra is láthatók lesznek, azonban a profilképét kérdőjellel helyettesítik. Ezenkívül a személy neve fekete szövegben jelenik meg, és már nem lesz kattintható link a profiloldalára.

Egyéb módszerek

Eddig a fenti módszerek mindegyike lehetővé teszi annak megállapítását, hogy blokkolták-e anélkül, hogy felhívnák magára a figyelmet. Kétségtelenül megállapíthatja, hogy nincs-e blokkolva, próbáljon meg Facebook-üzenetet küldeni az illetőnek. Ha választ kap, akkor nem tiltották le. Megkérdezheti a közös barátokat is, látták-e az illetőt a Facebookon a közelmúltban. Ha senki sem tette meg, akkor az illető felmondhatta a fiókját, vagy felfüggesztették a Facebookon. Végül megkérdezheti barátait vagy közvetlenül a személyt, hogy letiltották-e.