Mi történik, ha visszaállítja iPhone készülékét?

Az Apple iPhone kezelőfelülete gyönyörűen intuitív, és nagyon hatékonyan kezeli a szöveges üzeneteket és a hangpostát. Arra is képes, hogy könnyedén dolgozzon a komplex alkalmazásokkal. Ez sok vállalkozás számára nagyon vonzó lehetőség. Van azonban alkalom, amikor szükségesnek találhatja az iPhone visszaállítását. Lehet, hogy szabálytalanul viselkedik (nagyon ritkán), vagy egyszerűen el akarja adni. Az iPhone visszaállítása alapvetően az összes személyes adatot kitörli a telefonról. A gyári beállítások azonban megmaradnak. Ez egyenes és nem szükséges iPhone visszaállítási kód .

Az iPhone visszaállításának folyamata

Fontos, hogy az iPhone visszaállításának megkezdése előtt végezzen „szinkronizálást” számítógépével vagy iCloud-fiókjával az adatok védelme érdekében. Csatlakoztassa iPhone készülékét egy áramforráshoz a töltővel, hogy félúton ne fogyjon az akkumulátor. Az iPhone visszaállítása a „Beállítások” alkalmazáson keresztül történik. Miután megnyitotta az alkalmazást, érintse meg az „Általános” gombot, és az iPhone a lehetőségek hosszú listáját biztosítja. A „Reset” opció ott ül alul. Miután megérintette, megjelenik a visszaállítási műveletek listája. Ha teljes mértékben vissza szeretné állítani iPhone készülékét, kattintson a második lehetőségre, amely az „Összes tartalom és beállítás törlése” feliratú, majd kattintson az „iPhone törlése” gombra. Miután elindította a folyamatot, hagyja békén a telefont, és a folyamat időtartama alatt ne avatkozzon bele.Pár perctől akár több mint egy óráig is eltarthat. Miután az összes adatot törölte, az iPhone újraindul.

Az Ön személyes adatai

Miután visszaállította iPhone-ját, az összes telepített alkalmazás, valamint a névjegyek, találkozók, jegyzetek és egyéb személyes adatok eltűnnek. Az iPhone olyan jó lesz, mint új, ami a szoftverét illeti. Ha a visszaállítást azért hajtotta végre, hogy el tudja adni iPhone-ját, akkor biztos lehet abban, hogy személyes adatait egyetlen bitet sem tárolja a telefon.

A gyári szoftver nincs kitörölve

A visszaállítási művelet nem távolítja el az eredeti iOS szoftvert, amelyet az Apple telepített legutóbb az iPhone készülékre. Ez magában foglalja az összes letöltött frissítést. Az iOS kulcsfontosságú az iPhone működése szempontjából, mivel a készülék nélküle nem tudja bekapcsolni magát vagy csatlakozni egy mobiltelefon-hordozóhoz. Vannak olyan gyárilag telepített alkalmazások is, mint például a naptár, a kamera és a telefon. Ezeket nem töröljük. De a bennük található összes rekord törlődik.

Börtönbontás iPhone

Miután betört az iPhone készülékére, a garancia érvényét veszti. Sok felhasználó továbbra is inkább a jailbreak szoftvert telepíti, mivel ez lehetővé teszi számukra az olyan alkalmazások elérését, amelyeket az App Store-ból nem tudnak megszerezni. Miután visszaállította iPhone készülékét, minden jailbreak szoftver törlődik, és a jailbreak után újra kell telepítenie.

Adatok biztonsági mentése

A szinkronizálás során az iCloud-fiókba vagy a számítógépre másolt adatokat az iPhone visszaállításakor menti a rendszer. Alkalmazásait és adatait a telefonra újratölti, amikor újabb iPhone-t szerez, és ezzel visszahozza az összes ismertet. Ha nem sikerült végrehajtania a szinkronizálást, akkor a telefonra az utolsó szinkronizálás után hozzáadott adatok elvesznek. Előfordulhat, hogy kézzel kell újjáépítenie személyes adatait, például a névjegyeket és a naptáradatokat.

Az összes beállítás visszaállítása iPhone

A „Tartalom és beállítások törlése” kivételével más visszaállítási lehetőségek is rendelkezésre állnak. Ezek egyike az „ iPhone összes beállításának visszaállítása ”, amely megőrzi személyes adatait és alkalmazásait, de visszaállítja a hálózati beállításokat és a személyes beállításokat. A „Hálózati beállítások visszaállítása” opcióval eltávolítja a telefon összes WiFi hálózati adatait, beleértve a csatlakozáshoz használt jelszavakat is. A „Helyre vonatkozó figyelmeztetések visszaállítása” opció arra készteti az összes alkalmazást, hogy engedélyét kérje, mielőtt hozzáférhetnek az Ön tartózkodási helyén található adatokhoz. Végül a „Billentyűzet szótár alaphelyzetbe állítása” beállítás eltávolítja az iPhone készülékén elkövetett elgépelési figyelmeztetésekre adott válaszainak rekordját.