Az Excel használata az átlag, a medián és a mód tartományok megkereséséhez

A Microsoft Excel 2010 úgy lett kialakítva, hogy numerikus bemeneteket tároljon, és lehetővé tegye számításokat ezekre a számokra, így ideális program, ha bármilyen numerikus elemzést kell végrehajtania, például kiszámítja az átlag, a medián, az üzemmód és a tartomány egy számkészletre. E négy matematikai kifejezés mindegyike egy kicsit más módon írja le a számkészletet, és az Excel beépített funkcióval rendelkezik, hogy mindegyiket meghatározza, kivéve a tartományt, amely megkívánja, hogy a megkereséshez hozzon létre egy egyszerű képletet.

1

Nyissa meg az új Microsoft Excel 2010 táblázatot, kattintson duplán az Excel ikonra.

2

Kattintson az A1 cellára, és írja be az első számot a vizsgált számkészletbe. Nyomja meg az "Enter" gombot, és a program automatikusan kiválasztja az A2 cellát. Írja be a második számot az A2 cellába, és folytassa addig, amíg be nem írja a teljes számkészletet az A oszlopba.

3

Kattintson a B1 cellára. Írja be a következő képletet idézőjelek nélkül, hogy megtalálja a számkészlet számtani átlagát: "= ÁTLAG (A: A)". Nyomja meg az "Enter" -t a képlet kiegészítéséhez, és a számok átlaga megjelenik a cellában.

4

Válassza ki a B2 cellát. Írja be a következő képletet idézőjelek nélkül a cellába: "= MEDIAN (A: A)". Nyomja meg az "Enter" gombot, és a számkészletének mediánja megjelenik a cellában.

5.

Kattintson a B3 cellára. Írja be a következő képletet idézőjelek nélkül a cellába: "= MODE.MULT (A: A)". Nyomja meg az "Enter" gombot, és a cella megjeleníti az adatkészlet módját.

6.

Válassza ki a B4 cellát. Írja be a következő képletet idézőjelek nélkül a cellába: "= MAX (A: A) -MIN (A: A)". Nyomja meg az "Enter" gombot, és a cella megjeleníti az adathalmaz tartományát.