A színek megfordítása a Photoshopban

Amikor üzleti grafikákat vagy ügyfélprojekteket hoz létre az Adobe Photoshop alkalmazásban, előfordulhat, hogy meg kell fordítania a színeket egy fájlban vagy annak egy részében. Az átalakítás létrehozásának módja attól függ, hogy véglegesen módosítani kívánja-e a dokumentum színeit, vagy beépít egy módosítást, amely maga állíthatóvá válik. Függetlenül attól, hogy mely típusú módosítások felelnek meg legjobban a projekt igényeinek, a Photoshop eszközei és technikái képesek megfelelni a retusálás céljának.

Invert beállító réteg

1

Nyissa meg az "Ablak" menüt, és válassza a "Rétegek" lehetőséget a Rétegek panel megjelenítéséhez, ha az még nem látható. Használja az Adobe Photoshop kiválasztó eszközeit, beleértve a Marquee-t, a Lasso-t és a Varázspálcát, hogy a teljes kép megfordítása helyett váltson az invertálásra. Ha a teljes képet meg akarja fordítani, akkor nincs szükség aktív kijelölésre.

2

Kattintson a Rétegek panel alján található címkézetlen "Új kitöltési vagy beállítási réteg létrehozása" gombra (a gombot a gombok fölé viszi az egérrel), és válassza a "Megfordít" lehetőséget a megjelenő legördülő menüből. A Photoshop egy Invert beállítási réteget ad hozzá a rétegköteghez közvetlenül a legfelső réteg vagy az a réteg felett, amely a beállítás hozzáadásakor aktív volt. Ha a beállítás hozzáadása előtt választott, a Photoshop egy réteg maszkot készít az Invert réteg számára a kiválasztott terület felhasználásával, hogy meghatározza azt a területet, amelyen a színek megfordulnak.

3

Húzza az Invert fóliát felfelé vagy lefelé egy új helyre. Mivel ez csak az alatta lévő rétegeket érinti, a réteghalmazban elfoglalt helye meghatározza a fájlra gyakorolt ​​hatását.

4

Kattintson a Shift billentyű lenyomásával az Invert beállítási rétegre alkalmazott rétegmaszkra, hogy letiltsa a maszkot, és a beállítást a teljes fájlra alkalmazza. Kattintson a rétegmaszk ikonra a beállítás újbóli engedélyezéséhez. Kapcsolja ki a szemgolyó jelzőt az Invert réteg felsorolás bal szélén, hogy kikapcsolja magát a beállítást.

A parancs megfordítása a legördülő menüben

1

Nyissa meg az "Ablak" menüt, és válassza a "Rétegek" lehetőséget a Rétegek panel megjelenítéséhez, ha az még nem látható. Húzza a Háttér réteget a panel alján található Új réteg ikonra, megkettőzve a réteget. Ha összetett kompozíciót invertál, akkor felvehet egy új réteget a réteghalom tetejére, és megnyomhatja a "Shift-Ctrl-E" billentyűkombinációt, hogy az egész kompozit képét egyesített formában hozza létre anélkül, hogy megzavarná az alatta lévő többi réteget.

2

Használja az Adobe Photoshop kiválasztó eszközeit, beleértve a Marquee-t, a Lasso-t és a Varázspálcát, hogy a teljes kép megfordítása helyett váltson az invertálásra. Ha a teljes képet meg akarja fordítani, akkor nem kell választania.

3

Nyissa meg a "Kép" menüt, keresse meg a "Beállítások" almenüt, és válassza az "Invert" lehetőséget. A Photoshop véglegesen invertálja a kép színeit, hacsak nem vonja vissza az inverziót. Nyomja meg a "Ctrl-I" billentyűt az Invert parancs billentyűzetről történő eléréséhez.