Hogyan adhat jelszót a számítógépre, amikor bekapcsolja

Amikor először állít be új számítógépet, a Windows kéri, hogy állítson be jelszót a fiókjához. Lehet, hogy elmulasztotta vagy kihagyta ezt a lépést, vagy korábban eltávolította a jelszót. A Windows lehetővé teszi, hogy később jelszót adjon a fiókjához a Vezérlőpult Felhasználói fiókok szolgáltatásán keresztül. A beállítás után a Windows megjeleníti a jelszó szövegsávját, amikor elindul. Ha a felhasználó helytelen jelszót ír be, nem férhet hozzá a fiókhoz. Ez a biztonsági funkció elriasztja a kíváncsi alkalmazottakat vagy rosszindulatú hackereket attól, hogy hozzáférjenek a bizalmas üzleti adatokhoz a számítógépen.

1

Kattintson a "Start" gombra. Kattintson a "Vezérlőpult", majd a "Felhasználói fiókok és családbiztonság" részben a "Felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása" elemre. Kattintson a "Folytatás" gombra, ha a felhasználói fiókok felügyelete engedélyt kér a módosítás elvégzéséhez.

2

Kattintson a fiók nevére a listában, majd kattintson a "Jelszó létrehozása" gombra.

3

Írjon be egy jelszót a szövegsávokba. Erős jelszó létrehozásához hozzon létre véletlenszerű betűk, számok és szimbólumok legalább nyolc karakter hosszúságú kombinációját. Kerülje nevének, cége nevének, azonosítható adatainak, például kedvence neve vagy teljes szóhasználatát.

4

Írjon be egy jelszót a szövegsávba, majd kattintson a "Jelszó létrehozása" gombra.

5.

Indítsa újra számítógépét, és jelentkezzen be fiókjába új jelszavával.