Miért nem kapcsol be a laptopom, még ha be is van dugva?

A laptop nem kapcsol be? Ha a laptop nem kapcsol be, akkor is, ha csatlakoztatva van, hibás a tápegység, az akkumulátor, az alaplap, a videokártya vagy a RAM. Ha nem induló laptop hibaelhárítását kezdi, kezdje az alapokkal. Győződjön meg arról, hogy a tápkábel dugója be van dugva egy konnektorba és a számítógépbe. Ellenőrizze a laptop akkumulátorát és tápcsatlakozóját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kapcsolat nem szakadt meg. Ha még mindig nem kapcsol be, akkor probléma lehet egy belső alkatrésszel.

Ellenőrizze a tápkábelt

Először is ellenőrizze, hogy a laptop be van-e csatlakoztatva. Vigyázzon alaposan és gondosan a tápkábelen, hogy találjon-e olyan törést vagy törést, amely megzavarhatja az áram áramlását. Ha a váltakozó áramú transzformátor dobozán elszíneződés, égő szagok vagy megvetemedett részek láthatók, valószínűleg ki kell cserélni. Ha hibát talál a tápkábelben, cserélje ki. Cserélhető tápegységeket megtalálhat online, az elektronikai kiskereskedőknél vagy a számítógép gyártójának felhívásával. Ha bármilyen sérülést észlel a tápegységben, húzza ki a fali csatlakozót és a laptopot, amíg ki nem tudja cserélni.

A kapcsolatok és az akkumulátor rendben vannak?

Miután kizárta a hibás áramellátást, ellenőrizze maga a laptop tápcsatlakozóját. A tápcsatlakozók idővel meglazulhatnak és leállhatnak. Ha a tápcsatlakozónál nyilvánvaló sérülés vagy laza, hullámzó alkatrészek vannak, vigye be a laptopot javításra. Ha lehetséges, vegye ki az akkumulátort a laptopból, és csak csatlakoztatott tápegységgel próbálja meg bekapcsolni. Ha a laptop akkumulátor nélkül kapcsol be, cserélje ki az akkumulátort, így az megfelelően töltődik és indul. Egyes gyártók, például az Apple, nem engedélyezik az akkumulátor önmaga eltávolítását, ilyenkor hozza be a laptopot a belső akkumulátor cseréjéhez.

Vigyázz a túlmelegedésre

A legtöbb laptop processzor rendelkezik belső hővédelemmel, amely kikapcsolja a számítógépet. A laptop nem indul újra, amíg a rendszer lehűl. Ha ágyon, párnán vagy más puha felületen használja a számítógépet, győződjön meg arról, hogy a számítógép szellőzőnyílásai nincsenek elzárva, és hogy a forró levegő helyesen van-e kiszorítva. A nem megfelelő szellőzésű laptop hibás ventilátorral rendelkezik, amelyet ki kell cserélni. Ha a laptop tapintású, hagyja teljesen lehűlni, mielőtt megpróbálja újra bekapcsolni. Az a laptop, amelyik lehűl, miután lehűlt, nagy valószínűséggel problémát okoz a túlmelegedéssel.

Belső problémák

Ha nem talál problémát az áramellátással, az akkumulátorral vagy a túlmelegedéssel, akkor hibás belső alkatrész okozhatja a problémát - például törött vagy sérült alaplap vagy sérült töltőáramkör, hibás videokártya, RAM vagy szoftveres problémák . Ha nemrég kinyitotta a számítógépet, és hozzáért valamilyen alkatrészhez, a statikus elektromosság okozhatott kárt. Ha arra gyanakszik, hogy egy belső alkatrész okozza a problémát, vigye be a számítógépet javításra, vagy forduljon a gyártóhoz a garancia és a csere részleteiről.