Szöveges üzenetek küldése PC-ről egy Verizon mobiltelefonra

Az emberek szeretnek üzeneteket küldeni egymásnak. Becslések szerint az elküldött szöveges üzenetek száma naponta több mint 6 milliárdra tehető, ami nagyjából megközelíti az egy üzenetet minden ember számára a bolygón. Nem elhanyagolható, hogy naponta több mint 200 milliárd e-mail tesz kört, ami személyenként csaknem 30 e-mailnek felel meg. Noha az e-mailek és az SMS azonnali üzenetküldés különböző módja a szöveg küldésének, és különböző kommunikációs protokollokra támaszkodnak, az e-mail program segítségével szöveges üzeneteket küldhet a Verizon telefonszámára, vagy olyan emberek telefonjaira, akik más telefonos társaságokat használnak a szolgáltatásukhoz.

Szöveg küldése e-mailből egy Verizon telefonra

A Verizon vtext protokolljával üzenetet küldhet valakinek a Verizon telefonszolgáltatással. Egyszerűen használja a címzett telefonszámát e-mail címként, és csatolja a @ vtext.com címet a számhoz. Ne tartalmazzon kötőjelet a számban. Például egy szöveges üzenet elküldéséhez az 555-987-1234 telefonszámra az e-mail cím a következő lenne: [email protected]

Ne feledje, hogy a "My Verizon" ügyfelek más szolgáltatásokhoz, például televízióhoz és internethez használhatják a Verizont, és nem feltétlenül telefonos ügyfelek.

Tipp

Az e-mail Tárgy sora valószínűleg megjelenik a szövegében, de ne számítson rá, mivel néha eltűnik. Tartson fontos információkat az e-mail törzsében.

Szöveg küldése nem Verizon telefonszámokra

Nem Verizon telefonok esetén használja a következő telefonszám-bővítményeket az e-mail fiókból történő küldéshez:

  • T-Mobile

  • @ tmomail.net

  • AT&T

  • @ txt.att.net

  • Sprintel

  • @ messaging.sprintpcs.com

Az egyéb telefonszolgáltatások megfelelő formátuma megtalálható a szolgáltatás weboldalán vagy a cikk Referencia szakaszában található hivatkozásokon keresztül . Ha nem tudja, hogy a címzett milyen telefonszolgáltatót használ, megtalálja ezeket az információkat a FreeCarrier.Lookup.com oldalon

Tipp

Ne felejtsük el, hogy az SMS jelentése Short Message Service , ezért tartsa az üzenetek rövid, bár feladni magát lehetővé teszi a nagyon hosszú szövegeket. Az SMS általában 160 karakterre korlátozódik. A hosszabb szövegek különálló üzenetekre oszthatók, vagy teljesen csonkolhatók.

Használjon szoftveres megoldást

Egyes üzenetküldő programok lehetővé teszik szöveges üzenetek küldését a számítógépről, akár önálló alkalmazásként e-mail fiókján keresztül. Például a MightyText.net integrálódik a számítógépével, így SMS-eket küldhet a számítógépéről a telefonján keresztül egy másik felhasználó telefonjára.

A szoftveres megoldások fordítva is működhetnek, így amikor SMS-t kap a telefonjára, a számítógépén értesítést kap az új üzenetről. Az értesítés jelezheti, hogy új üzenet érkezett, vagy maga a teljes üzenet jelenik meg, attól függően, hogy a felhasználó hogyan konfigurálja az alkalmazást.