A Logitech vezeték nélküli egér visszaállítása

A Logitech vezeték nélküli egér hibaelhárítása viszonylag egyszerű, mert csak néhány dolog tévedhet el. A legtöbb esetben a kapcsolat visszaállítása ideiglenes problémákat old meg. Néhány modell rendelkezik külön nullázókapcsolóval, míg másoknak szükségük van egy áramellátási ciklusra vagy a szoftver visszaállítására kézi, de mégis egyszerű módon.

Hogyan kapcsolódik az egér

A Logitech vezeték nélküli egér belső tápegységgel és USB-vel rendelkezik, amely összeköti az egeret a számítógéppel. Az USB azonban nem fog működni az egér és a számítógép közötti kapcsolatot formázó és vezérlő szoftver nélkül.

Az Unifying szoftver ingyenesen letölthető a Logitech weboldalán keresztül, és szükséges a rendszer működéséhez. Ha az egér nem működik, és még nem telepítette a szoftvert, akkor a visszaállítás hiábavaló. A visszaállítás csak akkor működik, ha az egér működik, és átmeneti leállást tapasztalt.

Az egér karbantartásához az dedikált kapcsolat szükséges, amíg a szoftver megfelelően működik.

A visszaállítás több módja

Ellenőrizze az egér alját, és kapcsolja az áramellátást Be állásba. Keresse meg a bekapcsológomb alatt a reset gombot. Ha az egyik ott van, tartsa lenyomva a visszaállítást öt másodpercig az egér visszaállításához. Próbálja meg az egér használatával ellenőrizni, hogy a probléma megoldódott-e.

Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy nincs újraindító gombja, vegye ki az akkumulátort az egérből az áramtalanításhoz. Fontolja meg, hogy ezen a ponton is csak hozzáad egy új akkumulátort. Helyezze vissza az akkumulátort, és tesztelje az egeret.

Ezután távolítsa el az USB-t, majd helyezze vissza egy másik portba. Az USB-portok megromlhatnak, és akkor nem fognak megfelelően működni. A portok megváltoztatása néha megoldja a problémát. Ha ez nem sikerül, távolítsa el az Unifying szoftvert; távolítson el mindent, és végezzen új telepítést a teljes rendszer teljes visszaállításához. Néha az újrakezdés visszaállítja az egér rendszeres működését.

Végül, ha az egér USB-kapcsolatot használ, szüntesse meg az eszköz párosítását, és állítsa vissza a kapcsolatot az új párosítással. Ez megtisztíthatja a kapcsolatot és visszaállíthatja a funkcionalitást.

Fizikai hibaelhárítás

Lehet, hogy az egér, az USB vagy a szoftver nem a tényleges probléma. Az egér rossz felületen történő használata vagy nagy távolságban történő használata lassíthatja vagy megzavarhatja a műveleteket. Ha ezek bármelyike ​​érvényes, próbáljon ki egérpadot vagy sima felületet a számítógép közelében.

Ha az egér továbbra sem működik, telepítse az Unifying szoftvert egy másik számítógépre, és tesztelje az egész rendszert. Ha az egér egy másik számítógépen működik, akkor probléma lehet a fizikai számítógépével. Valószínűleg a probléma a fizikai USB-porthoz vagy egy olyan konfliktushoz kapcsolódik, amely megakadályozza a szoftver megfelelő futtatását.

A legrosszabb esetben az egér teljesen meghibásodik gyártási hiba vagy helytelen használat következtében bekövetkezett károsodás miatt. Folyadékok kiömlése, áramkimaradás a számítógépen és az USB-n, valamint az elemeknek való kitettség maradandó károsodáshoz vezethet, amely cserét igényel.