Két oszlop összekapcsolása az Excel programban

Két oszlop egyesítése vagy összevonása az Excelben minden vállalkozás tulajdonosának végre kell tennie. Ha más forrásból importál adatokat, például egy CSV-fájlt, amely potenciális neveket és elérhetőségeket tartalmaz, az információkat ritkán rendezik pontosan úgy, ahogy szüksége van rájuk. Adatok egyesítéséhez az Excelben , beleértve két vagy több oszlopot, használja a KEZELÉS vagy KONCENZÁLÁS képletet. Ha csak két üres oszlopot kell egyesítenie, használja az Excel Egyesítés opcióját.

CONCAT vs. CONCATENATE az Excelben

Az Excel 2016 programmal a Microsoft kicserélte a CONCATENATE függvényt a CONCAT funkcióra. Még mindig használhatja a CONCATENATE funkciót, azonban a Microsoft javasolja a CONCAT használatát. Előfordulhat, hogy a CONCATENATE nem érhető el az Excel jövőbeli verzióiban. Ha rendelkezik Office 365-előfizetéssel, és nem tudja használni a CONCAT funkciót, frissítse az Excel legújabb verziójára.

Kombináljon 2 cellát az Excelben a CONCAT-tal

A CONCAT funkció lehetővé teszi egy vagy több cella tartalmának egyesítését a kívánt további szöveggel. Ez általában tökéletes funkcióvá teszi, ha két vagy több oszlop tartalmához kíván csatlakozni.

Két oszlop kombinálása előtt először össze kell kapcsolnia az oszlopok két felső celláját. Miután ezt megtette, gyorsan egyesítheti az oszlopok többi részét.

Tegyük fel például, hogy importált egy CSV-fájlt az Excel programba, az A oszlop keresztneveivel, a B oszlopában pedig a vezetékneveivel. A CONCAT segítségével bármikor összekapcsolhatja őket és elrendezheti őket. Egyszerűen adja meg, melyik cella megy először, a kívánt szöveget (ha van) a középső, belső idézőjelek között, majd adja meg a második cellát.

Példa: A1 = Smith és B1 = John

Ebben a példában a vezetéknév az első oszlopban található, tehát ha azt szeretné, hogy a vezetéknév az utónév után legyen, akkor először ki kell választania a B1 cellát. Az idézőjelek között szóközt kell beilleszteni, amelyet az A1 cella követ:

John Smith = CONCAT (B1, "", A1)

Ha előbb a vezetéknevet szerette volna, akkor a cellákhoz vesszőt, majd egy szóközt helyezve csatlakozhat a két cellához:

Smith, John: = CONCAT (A1, ",", B1)

Kombinálja az Excel 3 celláját a CONCAT-tal

Ha három oszlopot akar összeilleszteni, egyszerűen fűzze össze őket a között elhelyezett szöveggel vagy szóközökkel.

Példa: A1 = John, B1 = Smith, C1 = 400 USD

John Smith $ 400 = CONCAT (B1, "", A1, "tartozik $", C1)

Vegye figyelembe, hogy ebben a példában a harmadik oszlop pénznemre van formázva. Mivel a CONCAT eltávolítja a formázást a cellákból, magának kell beírnia a $ -t.

Kombinálja az oszlopokat az Excelben a CONCAT-tal

Két oszlop kombinálásához a CONCAT-ban kezdje az egyes oszlopok első celláival a fent leírtak szerint. Miután a cella a kívánt módon jelenik meg, átmásolhatja és beillesztheti az oszlop többi részébe.

Először jelölje ki a CONCAT képletet tartalmazó cellát, és nyomja le a Ctrl-C másolásához. Ezután jelölje ki az összes cellát az adott cella alatt, és nyomja meg a Ctrl-V billentyűkombinációt a képlet beillesztéséhez. Észre fogja venni, hogy az Excel minden sorban automatikusan megváltoztatja a cellaneveket.

Az új adatoszlop létrehozása után törölheti a

A CONCAT képlet eltávolítása egy oszlopból

Miután az oszlopokat új oszlopokká egyesítette, eltávolíthatja a CONCAT képletet, és csak az egyesített szöveget vagy értékeket őrizheti meg.

Először jelölje ki a forrásadatokat tartalmazó oszlopokat és az új CONCAT oszlopot. Nyomja meg a Ctrl-C másoláshoz.

Ezután kattintson a Kezdőlap fülre, majd kattintson a szalag Vágólap szakaszában a Beillesztés gomb alatti nyílra. Kattintson az "Értékek beillesztése" gombra.

Az oszlopról eltávolított képletekkel most törölheti azokat az oszlopokat, amelyeket létrehozott.

Oszlopok egyesítése az Excelben a formázás részeként

Az Excel Egyesítés opciója hasznos lehet bármely, egymás mellett fekvő cellák, oszlopok vagy sorok egyesítéséhez. Az Egyesítés használatakor azonban a bal felső cellában levők kivételével minden adat törlődik . Ez jó lehetőség, ha esztétikai okokból formázza a jelentést vagy az üzleti javaslatot, de nem az adatokkal teli cellák kombinálásához.

Először jelöljön ki két vagy több oszlopot, vagy sorokat vagy cellacsoportokat, amelyek szomszédosak egymással. Ezután kattintson a Kezdőlap gombra, majd az eszköztáron az "Egyesítés és középre helyezés" gombra. Válassza a "Cellák egyesítése" lehetőséget a legördülő menüből.

Ha az oszlopok összevonása mellett meg kell formáznia, akkor kattintson a jobb gombbal a kijelölt cellákra, és válassza a "Célok formázása" lehetőséget. Az Igazítás lapon megjelenik a Célok egyesítése jelölőnégyzet.