A legutóbbi letöltések megtekintése a Google Chrome-on

A Google Chrome a modern böngésző technológia csodája. Beállíthatja úgy, hogy előre jelezze a keresési kéréseket, javítsa a helyesírást, rögzítse a keresési előzményeket, megjegyezze a jelszavakat és még sok minden mást. A Google Chrome nyomon követi a letöltött fájlokat, és megjelenítheti a legutóbbi letöltések listáját. Ez életmentő lehet, ha be kell szereznie azt a nemrégiben letöltött PDF-fájlt, PowerPoint-prezentációt vagy bármilyen más fájlt, és egyszerűen nem találja meg. Néhány egyszerű paranccsal megjelenítheti a legutóbbi Google Chrome-letöltések listáját.

A Chrome-letöltések megjelenítése

A Chrome böngésző jobb felső sarkában található három függőleges pont - az úgynevezett "hamburger menü" - megnyitja a parancsok és opciók listáját a Chrome-ban. Kattintson rá a testreszabási lehetőségek listájának megnyitásához, majd kattintson a "Letöltések" gombra a legutóbbi letöltési tevékenységek listájának megjelenítéséhez. Az oldal tetején található Keresőmező segítségével kereshet a felsorolt ​​fájlokban, és gyorsan megtalálja, amit keres.

Alternatív megoldásként használhatja a "Saját letöltések" billentyűparancsot is. Nyomja meg a Ctrl + J billentyűkombinációt (tartsa lenyomva egyszerre a Ctrl és a J billentyűt) ugyanazon eredmény eléréséhez és a letöltési lista megjelenítéséhez.

Végül a letöltéseket a számítógép egy mappájában tárolják, amelyet általában Letöltéseknek neveznek. Használja számítógépének fájlkönyvtárát, hogy megvizsgálja a mappában lévő fájlokat a legutóbbi letöltési tevékenységek másik megtekintési módjaként.

Tipp

A letöltési lista eszközspecifikus. Ha egynél több számítógépet használ, vagy a Chrome más eszközökön, például a telefonon van, jelenítse meg a letöltési listát minden eszközön az összes fájl megtekintéséhez.

Egyéb letöltési lehetőségek

A hamburger menü listájának Beállítások opciójával (a Beállítások parancs különbözik a Letöltés parancstól) megváltoztathatja a számítógép alapértelmezett helyét, ahol a letöltött fájlok tárolódnak. Például a Chrome rendszerint a fájlokat egy alapértelmezett "Letöltések" mappába menti, de megváltoztathatja az alapértelmezett értéket "Képek", "Dokumentumok" vagy bármely más általad választott mappába.

A Beállítások segítségével azt is megadhatja a Chrome-nak, hogy kérjen minden alkalommal, amikor letölt egy fájlt, ahová el szeretné menteni a fájlt.

Egyéb Chrome-beállítások

A Google Chrome számos testreszabási lehetőséggel rendelkezik, beleértve a tárhelyet és a könyvjelzők megjelenítését, a kinyitáskor megjelenést, valamint a számítógépek és más eszközök közötti szinkronizálást. Használja a Beállítások opciót a lehetőségek felfedezéséhez, és kattintson a Speciális lehetőségre, ha valóban kalandosnak érzi magát.