Hogyan csatlakoztassa laptopját az internethez a mobiltelefonján keresztül

Munka közben és útközben előfordulhat, hogy laptopján nincs hozzáférése Wi-Fi hálózathoz. Az egyik megoldás a mobil szélessávú szolgáltatás használata, de ez drága lehet, különösen alkalmi használatra. Lehetséges azonban, hogy használhatja a sok okostelefonon elérhető megosztás funkciót. Ez lehetővé teszi a telefon 3G adatkapcsolatának megosztását más eszközökkel, például laptopjával. Az okostelefon ugyanúgy működik, mint egy vezeték nélküli útválasztó otthoni szélessávú kapcsolaton. Az internetmegosztás használata előtt ellenőriznie kell, hogy a mobiltelefon szolgáltatója engedélyezi-e az internetmegosztást, és nincs-e díj. Ez a kézibeszélőtől és a szerződésétől függ.

iPhone 4 vagy újabb

1

Frissítsen iOS 4.3 vagy újabb verzióra, ha még nem ezt futtatja. Ezt megteheti a "Beállítások", az "Általános" és az "Szoftverfrissítés" kiválasztásával.

2

Válassza az "Általános" lehetőséget, válassza a "Hálózat" lehetőséget, és kapcsolja a "Cellular Data" lehetőséget "Be" értékre.

3

Válassza a "Személyes hotspot" lehetőséget. Telefonja megjeleníti a szükséges Wi-Fi jelszót.

4

Kapcsolja be a vezeték nélküli hálózatot a laptopján, válassza ki a hálózatot a telefon nevével, és írja be a csatlakozáshoz szükséges jelszót.

Android

1

Válassza a "Beállítások" lehetőséget, majd a "Vezeték nélküli és hálózatok" lehetőséget.

2

Válassza a „Megosztás és hordozható hotspot” lehetőséget, majd válassza a „Hordozható Wi-Fi hotspot” lehetőséget. Most már csatlakoztathatja laptopját az "AndroidAP" jelzésű hálózathoz, bár ez nem lesz biztonságos kapcsolat.

3

Válassza ki a "Hordozható Wi-Fi HotSpot beállítások" lehetőséget okostelefonján a hálózat nevének megváltoztatásához vagy jelszó hozzáadásához.

Windows Phone 7.5 vagy újabb

1

Húzza az ujját a képernyő jobb szélétől, és a megjelenő képernyőn válassza a "Beállítások" lehetőséget. Koppintson a „Mobilhálózat” elemre, és kapcsolja be az „Adatkapcsolat és 3G-kapcsolat” lehetőséget.

2

Válassza a Vissza gombot a „Beállítások” menübe való visszatéréshez, koppintson az „Internetmegosztás” elemre, és kapcsolja a „Be” állásba. Ez megjeleníti az adás nevét, vagy a hálózat nevét, és egy jelszót. Érintse meg a "Beállítás" lehetőséget, ha ezek bármelyikét módosítani szeretné.

3

Csatlakoztassa laptopját a hálózathoz ezzel a névvel és jelszóval.