Hány százalékot vesz ki a PayPal?

A PayPal vállalata nevében fogad el fizetéseket olyan ügyfelektől és ügyfelektől - online és személyesen is -, akik hitelkártyát, betéti kártyát vagy PayPal egyenleget használnak. A szolgáltatás azonban nem ingyenes. A PayPal által felszámított összeg a tranzakció jellegétől, a PayPal által havonta feldolgozott pénzmennyiségtől és attól függ, hogy a tranzakció átlép-e nemzetközi határokat, vagy valutaváltást igényel-e.

Személyes tranzakciók

Ha a PayPal segítségével pénzt küld a PayPal egyenlegéből vagy bankszámlájáról barátainak vagy családtagjainak, akkor Önnek vagy annak a személynek, akinek pénzt küld, nincsenek PayPal tranzakciós díjak. Ha azonban a PayPal-on keresztül pénzt küld, amelyet betéti vagy hitelkártyáról vesz le, akkor a PayPal a küldött összeg 2,9 százalékát számolja fel. A PayPal emellett további 30 centet számít fel minden betéti vagy hitelkártyás átutalásért.

PayPal nonprofit díjak

Ha olyan nonprofit szervezet vagy, amely a PayPal segítségével fogadja el az adományokat, a PayPal díjat számol fel az adományból, mielőtt a számládra helyezné. A PayPal a teljes adomány 2,2 százalékát számolja fel, plusz további 30 centet. Ha havonta több mint 100 000 dollárt hoz be, akkor vegye fel a kapcsolatot a PayPal-lal, hogy tárgyaljon egy kisebb árfolyamról. A nonprofit arány eléréséhez be kell jelentkeznie a PayPal-ba és igazolnia kell, hogy szervezete 501 (c) (3) státusszal van regisztrálva. Az adományozóknak lehetőségük van fizetési díjak elfogadására és a nonprofit szervezetek költségeinek fedezésére.

PayPal eladói díjak

Ha Ön kereskedő vagy üzleti vállalkozás, amely a PayPal használatával fogadja el az ügyfelektől és ügyfelektől érkező fizetéseket, akkor a PayPal a fizetés 2,9 százalékát plusz tranzakciónként 30 centet veszi igénybe, mielőtt a pénzt a számlájára helyezi. Ez a díj csak a tranzakció üzleti oldalán van; az ügyfél semmit sem számít fel. 30 nap elteltével kedvezményes kamatlábakat igényelhet, ha nagy üzleti tevékenységet folytat. Ha a PayPal jóváhagyja a kedvezményes kamatlábakra vonatkozó kérelmét, akkor 2,5 százalékot számít fel, ha havi 3000 és 10 000 dollár közötti fizetéseket dolgoz fel. Amikor a havi adat meghaladja a 10 000 dollárt, a PayPal 2,2 százalékot számít fel. Még a kedvezményes kamatlábak mellett is, cégénél továbbra is 30 centet számítunk fel tranzakciónként.

Egyéb díjak

A PayPal 2,7 százalékos átalánydíjat számít fel, ha személyesen fogadja el a fizetéseket a "PayPal Here" kártyaolvasóval a kártyacsúsztatások vagy a mobil bejelentkezések alapján. Ha beírja a kártya számát, akkor a PayPal egy tranzakciónként 15 centes díj mellett 3,5 százalékos csökkentést is vállal. A PayPal 1 további százalékot számít fel a nemzetközi tranzakciókért, és 2,5 százalékot azokért a tranzakciókért, amelyek valutaváltással járnak.