Mennyi ideig tart az elsőbbségi levelek és az első osztályú levelek?

Legyen szó áruszállításról, számlák küldéséről vagy szolgáltatásaik reklámozásáról, sok vállalkozás gyakran látogat a postára. Az Egyesült Államok postai szolgáltatása két fontos terméket kínál az üzleti tulajdonosok számára: az első osztályú és az elsőbbségi leveleket. Ezek a szolgáltatások segítenek a vállalkozásoknak mindent elérni, a megbeszélés emlékeztető képeslapjaitól, az ügyfél által megrendelt árukig az ajtón és az ügyfél felé vezető úton. Míg mindkét szolgáltatás hatékony módot kínál a csomagok kézbesítésére, a Priority Mail és az First Class Mail eltérő időkerettel rendelkezik.

Különböző levelezési osztályozások

Az első osztályú Mail segítségével képeslapokat, leveleket, kis borítékokat és egyéb vékony dokumentumokat, például számlákat küldhet. Az első osztályú leveleken keresztül akár 13 uncia tömegű vastag leveleket és csomagokat is küldhet. A gyakran csomagokat küldő üzleti ügyfelek használhatják az első osztályú Mail Commercial Plus szolgáltatást, amely lehetővé teszi az akár 1 font súlyú csomagok használatát.

A Commercial Plus szolgáltatás használatához azonban köteleznie kell arra, hogy évente minimális számú csomagot küld. Azok a tulajdonosok, akik nem akarnak elköteleződni a minimumkövetelmények mellett, csomagokat küldhetnek a Priority Mail-en keresztül.

A szállítás határideje

Az Egyesült Államok Postaszolgálata (USPS) jelentése szerint 2018 januárjától átlagosan egy-három napra van szükség, hogy az első osztályú levelek célba érjenek. A Priority Mail szintén egy-három napot vesz igénybe. Az USPS csak azt az időpontot tartalmazza a becslésükben, amikor egy csomag szállítás közben tartózkodik. A munkaidőben a postán leadott csomagok általában aznap indulnak. Az órák után leadott csomagok további napot vehetnek igénybe.

A távolság is játszik szerepet. Az államközi helyekre küldött csomagok hamarabb megérkezhetnek, mint az országszerte küldött csomagok.

Kivételek a postázási késések miatt

Egyes csomagok megérkezése hosszabb időt vehet igénybe a postázási késések miatt. Az USPS elismeri a szövetségi ünnepeket is, és azokon a napokon csomagokat szállít. Előfordul, hogy az USPS elmarad, főleg csúcsidőben, például karácsonykor.

A lemaradás miatt a becsült idő után a csomagok megérkezhetnek. Az időjárás késése szintén szerepet játszhat. Míg az USPS rossz időben szállít, a súlyos időjárási viszonyok és az országos katasztrófák megakadályozhatják a levelek eljutását az érintett területekre.

Szállítás nyomon követése és a kézbesítés megerősítése

Az ügyfelek megvásárolhatják a kézbesítési visszaigazolást a Priority Mail csomagokon. A kézbesítés visszaigazolásával az ügyfelek nyomon követhetik a csomag állapotát az USPS webhelyén keresztül. A nyomkövetési funkció megmutatja, hol áll egy csomag szállítás közben, és értesíti az ügyfeleket, amikor az USPS befejezte a kézbesítést. A kézbesítési visszaigazolás elérhető az első osztályú postai küldeményekért kiegészítő szolgáltatások, például hitelesített vagy ajánlott levél vásárlásával.