Hogyan használjuk a Microsoft Word-t passzív igealakok keresésére

Az aktív hang érdekli és elkötelezi az olvasókat. Használhatja a Microsoft Word szolgáltatásait a passzív igék, sőt a teljes passzív mondatok megkereséséhez a dokumentumok összeállítása közben. Konfigurálja a Word Proofing opciókat a nyelvtan és a helyesírás ellenőrzéséhez. A Passzív mondatok beállítás engedélyezésével konfigurálhatja a Microsoft Word Proofing beállításait is, hogy gépelés közben automatikusan megtalálja a passzív igeformákat mondatokban. Állítsa vissza a helyesírási és nyelvtani beállításokat, majd ellenőrizze újra a dokumentumot a Korrekció beállításai párbeszédpanelen.

1

Nyissa meg a Wordben szerkeszteni kívánt dokumentumot.

2

Kattintson a „Fájl”, majd az „Opciók” gombra a Word Beállítások párbeszédpanel elindításához.

3

Kattintson a Word Pro Options párbeszédpanelen a „Proofing” elemre.

4

Kattintson a „Beállítások” gombra a Helyesírás és nyelvtan javítása során a Word részben. Megnyílik a Ellenőrzési beállítások párbeszédpanel.

5.

Görgessen le a Stílusok szakaszig, majd kattintson a „Passzív mondatok” lehetőségre. Szükség szerint válasszon más lehetőségeket a párbeszédpanelen. A mező bezárásához kattintson az „OK” gombra.

6.

Kattintson a „Nyelvtani hibák megjelölése gépelés közben” jelölőnégyzetre a Korrektálás párbeszédpanelen, hogy automatikusan ellenőrizze a passzív hangot. A beállítások mentéséhez és az Ellenőrzés párbeszédpanel bezárásához kattintson az „OK” gombra. Gépelés közben kék passzolás jelenik meg a passzív igékkel ellátott mondatok alatt.

7

Kattintson a „Felülvizsgálat” fülre, majd a „Helyesírás és nyelvtan” elemre a dokumentum kézi ellenőrzéséhez.