Hogyan helyezhetünk el egy YouTube-videót e-mailbe

„Az idő pénz” - ez a régi mondás, és ez különösen igaz a kisvállalkozások tulajdonosaira és vezetőire. Ezért amikor új e-mailt ír egy potenciális ügyfélnek, eladónak, alkalmazottnak vagy bárki másnak, akkor meg kell próbálnia megakadályozni a felesleges utólagos vagy pontosító postázást azzal, hogy a lehető legtöbb hasznos információt megadja az e-mail üzeneteiben. Az emberek egyik feladata a feladatok végrehajtásában vagy az üzenet jobb megértésében az, ha hozzáférést biztosítunk az e-mail szövegét kiegészítő videóhoz. A YouTube milliónyi videót tartalmaz, amelyek segíthetnek hasznos információk megadásában az e-mailekben és az ötletek vagy kérések tisztázásában. Utasíthatja a címzettet, hogy keressen egy adott videót a YouTube-on, de beágyazva a videót vagy egy linket,Az e-mail üzenetek megtakarítják a címzett idejét, és segítenek abban, hogy ne jelenjenek meg a „Nem találom” e-mailek a beérkező levelek között.

HTML e-mail szükséges

Mielőtt bármilyen típusú kattintható linket vagy objektumot beszúrhatna egy e-mailbe - nem is beszélve a YouTube-videó indexképéről vagy képéről -, használnia kell egy e-mail klienst, amely lehetővé teszi HTML formátumú üzenetek létrehozását. A legtöbb modern e-mail alkalmazás lehetővé teszi e-mail üzenetek létrehozását grafikákkal, szegélyekkel és más HTML elemekkel. Ha azonban régebbi e-mail klienst használ, akkor töltsön le és telepítsen egy újabb verziót, ha linkeket szeretne hozzáadni YouTube-videókhoz vagy indexképekhez az üzeneteiben. A kereskedelmi e-mail alkalmazások, például az Outlook, lehetővé teszik mindenféle objektum beszúrását, akárcsak az ingyenes programok, például a Mozilla Thunderbird vagy a Pegasus.

Miért nem működhet az Ön számára?

A legtöbb esetben akkor sem tudja beilleszteni a tényleges YouTube-videót az e-mailbe, ha HTML-t támogató klienst használ. Ennek oka az a biztonsági beállítás, amelyet a legtöbb e-mail szerver vagy szolgáltató engedélyez a spam és a vírusok terjedésének megakadályozására. Sok szolgáltató számára a videoobjektumok beágyazásának engedélyezése az e-mail üzenetekben egyszerűen túl veszélyes. A YouTube-videók beolvasásához és ellenőrzéséhez szükséges adatfeldolgozási teljesítmény az e-mailek ezreiben, amelyek általában a legtöbb szolgáltató levelezőszerverein mennek keresztül, sok szerver erőforráshoz használnák, és valószínűleg lassan fogadná el az üzeneteket elfogadhatatlan szintre. Ezen okokból beillesztheti a YouTube-videókra mutató linkeket az e-mail üzenetekbe, de általában nem tudja beágyazni vagy streamelni a videókat.

A YouTube videók a Gmailben működnek

Bár nem ágyazhat be videókat más e-mail szolgáltatókhoz, a Gmail esetében ez nem így van. Mivel a Gmail és a YouTube egyaránt a Google tulajdonát képezi, a vállalat figyeli a Gmail-üzenetek videolinkjeit, és hatalmas szerverfarmjaikkal viszonylag egyszerűen igazolja azok forrását. Ezért a tipikus biztonsági problémák nem vonatkoznak a Gmailre. Ha egy Gmail felhasználónak e-mailt küld, amelyben az üzenet törzsében található YouTube-videolink található, akkor a YouTube-lejátszó megjelenik az üzenetben, amint a felhasználó kinyitja az üzenetet, hogy elolvassa. Ha YouTube-videót szeretne beilleszteni egy Gmail-felhasználó e-mailjébe, másolja és illessze be a YouTube URL-t az üzenet törzsébe. Ezenkívül nem kell különösebb formázást vagy linket használni az URL-címmel.

Alternatíva más e-mail alkalmazásokhoz

Bár sok e-mail alkalmazásba nem lehet videókat beágyazni, ez nem jelenti azt, hogy unalmas szöveges linkeket kell használnia. A legtöbb e-mail kliens lehetővé teszi képek feltöltését az e-mail törzsében. Ezért létrehozhat egy indexképet a videóról, és egyszerű szöveg helyett linkként illesztheti be. Ahhoz, hogy gyorsan készítsen egy YouTube-képről képernyőképet, játssza le a videót teljes képernyős módban, és nyomja meg a „Prt Scr” vagy a „Print Screen” gombot a billentyűzeten. Térjen vissza az e-mail alkalmazáshoz, és helyezze az egérkurzort oda, ahová a képet meg szeretné jeleníteni az üzenet törzsében. Nyomja meg a „Ctrl-V” billentyűt a kép beillesztéséhez az e-mailbe. Hozzon létre egy linket a képhez a YouTube videóoldalához, ugyanúgy, mint bármely más egyszerű szöveges vagy képi hivatkozáshoz.