Szállíthat-e az Amazon vasárnap?

1995 óta az Amazon a világ egyik legnagyobb kiskereskedőjévé nőtte ki magát, és bár egy maroknyi saját tégla és habarcs üzletet nyitott meg, és felvásárolta a Whole Foods Market élelmiszerbolt-láncot, az Amazon elsősorban online kiskereskedő marad. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleknek megrendeléseiket házukba, irodájukba vagy más helyre kell szállítaniuk, gyakran az Amazon Prime szolgáltatásához tartozó kétnapos szállítással.

Tipp

Az Amazon a hét minden napján szállít csomagokat, többek között az amerikai postai szolgálaton keresztül. Bizonyos esetekben külön díjak merülhetnek fel a gyorsabb szállításokért, beleértve az USPS vasárnapi kézbesítését is.

Hogyan működik az Amazon vasárnapi kézbesítése

Az Amazon számos kézbesítő fuvarozóval dolgozik, köztük az US Postal Service, az UPS, valamint a független futárokkal és fuvarozókkal.

Nem mindegyik fuvarozó kínál vasárnapi szállítást. Különösen a UPS nem, bár fontolgatja a szolgáltatás hozzáadását; A UPS szombati kiszállítása már elérhető. Az USPS azonban korlátozott számú ügyfél, köztük az Amazon, és bizonyos prémium szolgáltatások, például a Priority Mail Express számára szállít vasárnap. Ez azt jelenti, hogy a postai dolgozók vasárnap szállíthatnak Amazon csomagot, annak ellenére, hogy a rendszeres postai szolgáltatás nem áll rendelkezésre.

Az Amazon alapvető Prime szolgáltatása, amely magában foglalja a korlátlan kétnapos szállítást, valamint egyéb szolgáltatásokat, például a zene streamingjét, általában két munkanapon belül garantálja a szállítást, így a vasárnapi szállítás nem garantált. Bizonyos esetekben bizonyos területeken bizonyos termékeket vasárnap szállíthatunk a szokásos Prime garanciával.

A Prime használata vasárnap

A Prime néha ingyenes aznapi, vagy akár két órán belüli kézbesítést is kínál, ez utóbbi a Prime Now nevű szolgáltatás révén. A Prime Now a hét minden napján elérhető, beleértve a vasárnapot is, de csak országszerte és egyes tételeknél érhető el.

Egyes területeken a Prime Now az Whole Foods élelmiszereket és vasárnapi ételeket kínál a közeli éttermekből.

Bizonyos tárgyak ingyenes aznapi vagy másnapi kiszállítása elérhető a Prime tagok számára a 35 USD feletti megrendelések esetén, vagy a Prime tagok külön fizethetnek azért, hogy a kisebb megrendeléseket ugyanazon a napon szállítsák le, amikor megrendelik őket. Azok az Amazon-felhasználók, akik nem vesznek részt a Prime programban, néha fizethetnek a megrendelések gyorsításáért, még azért is, hogy ugyanazon a napon vagy másnap kézbesítsék őket, beleértve vasárnap is.

Az Amazon Lockers használata

Sok ember számára kényelmesebb, ha hétvégén szállítanak tárgyakat, mert valaki otthon lesz, hogy megkapja a szállítást. Ha nem tudja eljuttatni Önhöz az elemet, mert nincs otthon, akkor az Amazon Locker segítségével átvehet egy cikket egy közeli vállalkozásban, például élelmiszerboltban vagy drogériában. Az Amazon értesíti Önt, amikor a csomag megérkezik, és egyszeri kombinációt ad a szekrény kinyitásához.

Az Amazon Lockerhez szállított csomagokhoz általában legalább három napig férhet hozzá, amikor a szekrényeket tartalmazó üzlet nyitva van, beleértve vasárnap is.