A felső margó és a bal margó beállítása a Google Dokumentumokban

A dokumentum margójának módosítási képessége növeli minden szövegszerkesztő program hasznosságát. A margók lehetővé teszik a szóköz hozzáadását a dokumentum felső, jobb, alsó és bal szegélyéhez. A Google ingyenes dokumentummegosztó szolgáltatása praktikus csúszkát és beállítási ablakot tartalmaz, amelyek segítenek a margók beállításában. Ha az online dokumentumok kezeléséhez a Google Dokumentumokat használja, akkor ezeket a funkciókat bármelyik internetkapcsolattal rendelkező böngészőből használhatja.

1

Indítsa el a böngészőt, és lépjen a Google Dokumentumok weboldalra.

2

Kattintson a "Dokumentumok" gombra a dokumentumok megtekintéséhez.

3

Kattintson duplán az egyik dokumentumra a szerkesztési ablak megnyitásához. Vegye figyelembe az oldal teteje közelében megjelenő vonalzót. Egy csúszka jelenik meg az uralkodón. Helyzete a dokumentum bal margóját jelöli. Például, ha a vonalzó pozíciója "1", akkor a dokumentum bal margója egy hüvelyk.

4

Kattintson és húzza a csúszkát a dokumentum bal margójának módosításához. Húzás közben a dokumentum szövege is eltolódik, hogy megfeleljen a csúszka által beállított margónak.

5.

Kattintson a "Fájl" gombra, majd az "Oldalbeállítás" gombra az "Oldalbeállítás" párbeszédablak megnyitásához.

6.

Keresse meg a „Margók” részt. Ez a szakasz olyan szövegdobozokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a dokumentum felső, alsó, bal és jobb margójának beállítását.

7

Kattintson a "OK" gombra a módosítások mentéséhez.