A számítógép konfigurációjának ellenőrzése

Noha a legtöbb számítógép-felhasználó tisztában van az alapvető PC-összetevők, például a RAM és a merevlemez fontosságával, más alkatrészek - például a grafikus és hangkártyák, a hálózati adapter és a központi processzor - szintén kritikus fontosságúak a PC működéséhez. Erre az információra a számítógép hibaelhárításához vagy frissítéséhez, valamint az illesztőprogramok letöltéséhez van szükség. A legjobb teljesítmény érdekében az üzleti tulajdonosoknak naprakészen kell tartaniuk számítógépes felszerelésüket; Annak megállapításához, hogy frissítenie kell-e egy munkaállomást, tekintse át a számítógép konfigurációját a Windows rendszerben.

1

Kattintson a Start gombra, majd írja be a "rendszer" szót a keresőmezőbe. Válassza a "Rendszerinformáció" lehetőséget a Programok pont alatt.

2

A számítógépre telepített operációs rendszer, a processzor, az alapvető bemeneti / kimeneti rendszer és a RAM részleteinek megtekintéséhez kattintson a "Rendszer összefoglaló" elemre.

3

Kattintson duplán a "Components" elemre. Válasszon egy hardvereszközt a listából, hogy megtekinthesse annak nevét, gyártóját, illesztőprogramjának helyét és egyéb részleteit.