Az iTunes könyvtár törlése MacBookon

Ha a MacBookra támaszkodik a hangfájlok lejátszásához a vállalkozásában, akkor dönthet úgy, hogy törölni kívánja annak iTunes könyvtárát. Például használhatja a MacBook-ot üzleti célú podcastok lejátszására olyan témákban, mint a számviteli vagy kezelési elvek, vagy esetleg csak zenét hallgat a számlák feldolgozása közben. Ezeknek a hangfájloknak a részleteit a könyvtár tárolja. Az iTunes könyvtárfájl egyszerűen egy adatbázis, amely felsorolja az összes iTunes által hallgatott hangfájlt. A könyvtár nyomon követi az egyes hangfájlok lejátszásának gyakoriságát és a hozzájuk rendelt értékeléseket. Ha az iTunes könyvtár sérült, vagy egyszerűen csak egy üres könyvtárral akar kezdeni, amely nem tartalmaz minősítést vagy egyéb információt, könnyen törölheti iTunes könyvtárát. A hangfájlokat gyorsan törölheti is a MacBookról.

Törölje az iTunes könyvtárat

1

Zárja be az iTunes alkalmazást a MacBookon. Kattintson a Dokk kék arcával jelölt Finder ikonjára.

2

Kattintson a „Go” elemre a Finder menüben, majd a „Home” gombra kattintva nyissa meg a Finder ablakot, amely a MacBook otthoni könyvtárát mutatja.

3

Kattintson duplán a „Music”, majd az „iTunes” elemre az iTunes mappa megnyitásához.

4

Húzza az „iTunes Library.itl” fájlt a dokk kukájának ikonjára. Alternatív megoldásként tartsa lenyomva a „Ctrl” billentyűt, és kattintson a fájlra, majd kattintson az előugró menü „Áthelyezés a kukába” elemére. Ismételje meg ezt az eljárást az „iTunes Music Library.xml” fájl esetében.

5.

Tartsa lenyomva a „Ctrl” billentyűt, és kattintson a dokkon lévő kukára, hogy ürítse a kukát, és törölje az iTunes könyvtár fájljait. A tényleges audiofájlok érintetlenek maradnak a MacBookon.

6.

Indítsa újra az iTunes alkalmazást. Az iTunes alkalmazás automatikusan létrehoz egy új iTunes könyvtárfájlt, és újból elkezdheti új hangfájlok hozzáadását.

Hangfájlok törlése

1

Kattintson az iTunes alkalmazásablak bal oldali ablaktábláján található könyvtárra, amely tartalmazza a törölni kívánt hangfájlokat. Kattintson például a „Zene”, a „Podcastok” vagy a „Könyvek” elemre.

2

Kattintson az iTunes menü „Szerkesztés” elemére, majd az „Összes kijelölése” gombra.

3

Kattintson a „Szerkesztés”, majd a „Törlés” gombra. Alternatív megoldásként nyomja meg az „Opció-Törlés” gombot. Megjelenik egy párbeszédpanel, amely megerősítésre kéri, hogy távolítsa el az audio fájlokat az iTunes könyvtárból.

4

Kattintson az „Eltávolítás” gombra. Megjelenik egy másik párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy a kiválasztott audiofájlokat a kukába szeretné-e vinni.

5.

Kattintson az „Áthelyezés a kukába” elemre. Tartsa lenyomva a „Ctrl” billentyűt, és kattintson a dokkon lévő kukára, hogy ürítse a kukát, és eltávolítsa a dalokat a MacBook-ból.