Az ASUS laptop visszaállítása a gyári beállításokra

Előfordulhat, hogy vállalkozásának különféle okokból vissza kell állítania egy ASUS laptop gyári beállításait. A merevlemez formázása és az operációs rendszer újratelepítése kiküszöböli a vírusfertőzéseket, felélesztheti a számítógépet a rendszerhibáktól, sőt javíthatja a számítási teljesítményt. A meghajtó tartalmának törlése szintén kritikus fontosságú, ha el akarja adni a laptopot; ha ezt elmulasztja, a következő tulajdonos hozzáférhet a kritikus üzleti adatokhoz. Az ASUS laptopok tartalmaznak egy helyreállítási partíciót, amely olyan szoftvert tartalmaz, amelynek célja a laptop eredeti állapotának helyreállítása.

1

Kapcsolja be vagy indítsa újra az ASUS laptopot. Amikor megjelenik az ASUS logó képernyő, nyomja meg az "F9" billentyűt a rejtett partíció eléréséhez.

2

Nyomja meg az "Enter" gombot, amikor megjelenik a Windows Boot Manager. Válasszon nyelvet a lehetőségek közül, majd kattintson a "Tovább" gombra.

3

Tekintse át a képernyőn megjelenő üzeneteket, majd kattintson a "Tovább" gombra. Válassza az alábbi lehetőségek egyikét: "A Windows helyreállítása csak az első partícióra", "A Windows helyreállítása teljes HD-re" vagy "A Windows helyreállítása a teljes HD-re két partícióval".

4

Kattintson a "Tovább" gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az ASUS laptop gyári alapértékeinek visszaállításához.