Hogyan lehet javítani egy lassú laptopot

Az idő múlásával a laptop a rendszeres használat eredményeként több fájlt és programot kezd felhalmozni. Végül ez lelassíthatja a laptop válaszidejét, így a napi folyamatok hosszabb ideig tartanak, és csökkenthetik a termelékenységet. A lassú laptopot úgy javíthatja ki, hogy normál karbantartást végez a gépén, például felszabadítja a merevlemez-meghajtót és futtatja a Windows merevlemez-segédprogramjait. Megakadályozhatja a szükségtelen programok indítását a laptop indításakor, és további RAM-memóriát adhat hozzá a teljesítmény növelése érdekében.

1

Frissítse és futtassa laptopjának víruskeresőjét a vírusok és a kémprogramok eltávolításához. A rosszindulatú programok felhasználhatják a laptop CPU-erőforrásait, és lelassíthatják a laptop teljesítményét.

2

Kattintson a Start gombra, írja be az „msconfig” parancsot, majd nyomja meg az „Enter” gombot a Rendszerkonfiguráció képernyő elindításához. Lépjen a „Start Up” fülre, és távolítsa el a jelölőnégyzetet minden olyan elem mellett, amelyet nem kell futtatnia a laptopon. Amikor újraindítja a laptopot, csak a kiválasztott programok indulnak el, felszabadítva az erőforrásokat a gépén.

3

Kattintson a Start gombra, írja be a „programok hozzáadása vagy eltávolítása” kifejezést, majd nyomja meg az „Enter” gombot a Programok telepítése és törlése képernyő elindításához. Kattintson a szükségtelen programokra, majd az „Eltávolítás” gombra, hogy helyet szabadítson fel a laptop merevlemezén.

4

Kattintson a Start gombra, írja be a „disk cleanup” szót, majd nyomja meg az „Enter” gombot a Lemezkarbantartó segédprogram elindításához. Helyezzen egy pipát a törölni kívánt elemek melletti négyzetbe, majd kattintson az „OK” gombra a laptop merevlemezének megtisztításához.

5.

Kattintson a Start gombra, írja be a „lemeztöredezettség-mentesítő” szót, majd nyomja meg az „Enter” gombot a Windows töredezettségmentesítő segédprogram elindításához. Válassza ki a laptop merevlemezét, és a fájlok konszolidálásához kattintson a „Lemez töredezettségmentesítése” elemre, ami gyorsítja a merevlemez válaszidejét.

6.

Adjon hozzá több RAM memóriát a laptophoz. Ez több memóriát biztosít, amely lehetővé teszi a laptop számára, hogy egyszerre több programot futtasson nagyobb sebességgel.