Szkennelt dokumentum szerkesztése Word-ben

Tehát most kapott egy Word-dokumentum nyomtatott példányát, amelyet szerkeszteni szeretne. Ez minden jó, de sajnos nincs meg a dokumentum eredeti nyomtatott példánya, amelyből a kinyomtatás származott. Hogyan a földön szerkeszted? Van valamilyen beolvasó szerkesztő, amellyel esetleg beolvashatja a dokumentumot, majd szerkesztheti? Mindez olyan csúcstechnológiai dolgoknak tűnik, amely megköveteli, hogy meglehetősen drága vásárlásokat hajtson végre, amikor összeállítja az egyszerű dokumentum szerkesztéséhez szükséges gépeket. Ennek nyilván semmi üzleti értelme nem lesz. Ha lenne rá egyszerűbb módszer ... De várjon, van!

Az optikai karakterfelismerés, vagy az OCR, széles körben elterjedt technológia, amely lehetővé teszi a dokumentumok beolvasását és szerkeszthető, lágy másolatú dokumentumokká alakítását, amelyeket aztán könnyedén szerkeszthet. Rengeteg szoftvergyártó kínál OCR-t, például az Adobe OCR-t. A Microsoft egyike azoknak a szoftvergyártóknak.

Ha rendelkezik egy dokumentum nyomtatott példányával, és szeretné szerkeszteni, megteheti a Word használatával. Először szkennelje be a másolatot, majd a Microsoft OneNote segítségével szerkeszthető dokumentumgá alakítsa, és küldje el a Microsoft Word-nek. A Microsoft OneNote egy jegyzetkészítő és tervező szoftver, amely a Microsoft Office csomag részeként érkezik. Képes OCR-t sokféle dokumentumon végrehajtani, beleértve a PDF OCR-t is.

Feltéve, hogy megfelelően beolvasta a dokumentumot, a Microsoft OneNote minden képet és szöveget rögzít a dokumentumban, és elküldi a Word-be, ahol könnyedén szerkesztheti őket. Mindez egyszerű folyamat, amelyet néhány perc alatt megtehet.

 1. Indítsa el a Microsoft OneNote alkalmazást

 2. Először el kell indítania a Microsoft OneNote szoftvert a számítógépén. A Microsoft OneNote meglehetősen könnyen megtalálható. Először kattintson a Start menüre, és navigáljon a Microsoft Office mappába. Itt található a Microsoft OneNote a Microsoft Office szoftverek listáján. A OneNote megnyitása után kattintson az ablak jobb felső sarkában található „Új oldal” feliratú gombra. Új jegyzet jön létre.

 3. Nyissa meg a „Kép beszúrása” ablakot

 4. Az ablak tetején található egy „Insert” feliratú gomb. Kattintson erre a gombra, és válassza a „Kép” opciót a tetején megjelenő képcsoportból. Megjelenik a „Kép beszúrása” ablak.

 5. Helyezze be a képet

 6. Keresse meg a fájlt a beolvasott dokumentum képével, és válassza ki; majd kattintson a „Beszúrás” feliratú gombra. A kép bekerül a jegyzetébe.

 7. Kivonat szöveg a képből

 8. Kattintson a jobb gombbal az imént importált képre, és válassza a „Szöveg másolása képből” feliratot.

 9. Nyissa meg az Új Word dokumentumot

 10. Ha még nincs fent a Microsoft Word, indítsa el, és hozzon létre egy új dokumentumot.

 11. Szöveg importálása a dokumentumba

 12. Kattintson a jobb gombbal a dokumentum belsejében, és a legördülő menüben kattintson a "Beillesztés" lehetőségek alatt található "Forrás formázása megtartása" ikonra.

 13. Új dokumentum szerkesztése

 14. A nyomtatott dokumentum szövege megjelenik az új dokumentumban. Szerkesztheti tetszése szerint.