Képernyőkép készítése HP pavilonnal

A HP 1995 óta értékesíti Pavilion márkájú asztali és hordozható számítógépeit. Ezek elsősorban a hazai piacra szánt számítógépek, és az évek során több mint 50 modellt adtak el. Szerencsére a képernyőfotó készítésének eljárásai mindegyiküknél megegyeznek, mivel manapság gyakorlatilag az összes számítógépet eladják. Miután elkészítette a képernyőt, van néhány hasznos eszköz a kép szerkesztéséhez vagy javításához.

Képernyőképek

A képernyőfelvétel éppen az, aminek hangzik: pillanatkép arról, amit a számítógép képernyőjén lát. Menthet egy képernyőképet képfájlként. A képernyőképek hatékony módon tárolják az információkat későbbi felhasználás céljából. A képet arra is felhasználhatja, hogy pontosan közölje valakivel azt, amit lát, például megmutatja egy ügyfélszolgálat munkatársának, mi a problémája, vagy humoros fotót készíthet e-mailben történő elküldéshez vagy a közösségi médiában való megosztáshoz.

Billentyűzet képernyőfelvételek

A HP Pavilion számítógépének van egy kulcsa a nyomtatási képernyő funkcióhoz. Jellemzően a funkcióbillentyűk felső sorában található, és PrtSc, Prt Scrn vagy hasonló változatú. Képernyőkép készítése a HP Pavilion készülékén olyan egyszerű, mint a nyomtatási képernyő gomb megnyomása. A képernyőn látottak képét azonnal átmásolja és a vágólapra tárolja.

Képernyőkép felvétele

Töltse le a képernyőképet a Ctrl + V megnyomásával (vagyis a Ctrl és a V gomb egyidejű megnyomásával). Ez beilleszti a képernyőképet minden olyan programba, amely képes képeket befogadni, beleértve a Microsoft Word, Excel, PowerPoint és sok e-mail programot.

Képernyőkép készítése

Ha levágni szeretné a képernyőfelvételt vagy módosítani szeretné a képminőséget, ezt megteheti a Snipping eszközzel vagy a Paint programban, amelyek mind a HP Pavilionra vannak töltve, vagy a számos képszerkesztő eszköz bármelyikével, például Irfanview vagy JPEGView formátumban, vagy olyan teljes értékű képszerkesztő eszközökkel, mint a PhotoShop.

Screen Shot szoftver

Alternatív megoldásként letölthet olyan szoftvereket vagy böngészőbővítményeket, amelyeket kifejezetten a képernyőképek készítésére, szerkesztésére és kezelésére terveztek. Ezek általában olyan nevekkel rendelkeznek, mint Awesome Screenshot vagy Fireshot, használhatók a Prt Scrn kulcs helyett, és számos hasznos funkciót kínálnak. Használhatja a Snipping eszközt a képernyő egészének vagy egy részének rögzítésére is.

Tipp

Egyes képernyő-felvételi programok lehetővé teszik a görgető képernyő-felvétel készítését, így olyan tartalmakat rögzíthet, amelyek túlmutatnak a képernyő alján. Ezt teljes oldalas képernyőfotónak nevezik.