Elfogadja-e az iPhone egy MicroSD-kártyát?

Lehet, hogy az Apple iPhone-ja nem rendelkezik hagyományos memória bővítőhelyekkel, de mégis használható MicroSD kártyák a készülékkel. Az iPhone-hoz tartozó MicroSD-adapterek különféle formákban kaphatók, így az Apple okostelefonja még hatékonyabb üzleti eszközzé válik, lehetővé téve a tárolási képességeinek bővítését. A MicroSD-kártyák használata az iPhone készülékkel új életet adhat a telefonjának, miután a fedélzeti tárhely megtelt.

MicroSD kártyák

A microSD-kártyák az eltávolítható elektronikus tárolók egyik formája. Félvezető memóriával rendelkeznek, vagyis a merevlemezzel ellentétben a kártyának nincsenek mozgó alkatrészei. Ennek eredményeként a szilárdtest-kártyák sokkal kisebbek lehetnek, mint egy hagyományos merevlemez, a 0,4 hüvelyk alatti vastagságú és mindössze 0,018 uncia tömegű MicroSD-kártyákkal. Ezáltal a MicroSD kártyák népszerű választás az okostelefon memóriájának bővítéséhez, mivel fizikailag kis helyen tárolhatnak gigabájtnyi adatot.

Adapterek

Az egyik lehetőség a MicroSD-adapterek iPhone készülékkel történő használatára egy MicroSD-adapter megvásárlása. Ezek az adapterek az eszköz alján lévő 30 tűs interfészen keresztül csatlakoznak az iPhone-hoz, és lehetővé teszik a MicroSD-kártyán lévő fájlok elérését az App Store-ból elérhető alkalmazáson keresztül. Az iPhone 5 felhasználóknak azonban villám-30 tűs adaptert kell használniuk, hogy ezeket az eszközöket telefonjukhoz csatlakoztassák, mivel jelenleg nincsenek Lightning-kompatibilis MicroSD adapterek a piacon.

Esetek

Az iExpander kiadásával mostantól okostelefon tokon keresztül is használható a MicroSD az iPhone készülékkel. Az iPhone 4, 4S és 5 készülékekhez elérhető iExpander beépített MicroSD kártyahelyet kombinál egy extra akkumulátorral és a kamera vakuval. Ez lehetővé teszi az iPhone és a kártya állandó csatlakoztatását, ami nehéz lehet egy kiegészítő adapterrel. A MicroSD kártya fájljaihoz az iExpander alkalmazáson keresztül lehet hozzáférni, hasonlóan a szokásos adapterekhez.

Vezeték nélküli

Az AirStash lehetővé teszi, hogy iPhone készülékén keresztül olvassa el a MicroSD kártya tartalmát Wi-Fi-n keresztül. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a kártyát több telefonról is elolvashatja, és lehetővé teszi az iPhone különböző verzióinak használatát anélkül, hogy aggódna a csatlakozók kompatibilitása miatt. Ezenkívül az AirStash lehetővé teszi a fájlok elérését egy böngészőn, valamint egy dedikált alkalmazáson keresztül. Mivel azonban annak használatához csatlakoznia kell az eszköz saját vezeték nélküli hálózatához, az AirStash használata közben nem használhat külön Wi-Fi kapcsolatot.