Az érdes élek javítása a Photoshop CS5-ben

Az elemek, például emberek vagy tárgyak kivonása a fotó hátteréből gyakran szaggatott éleket eredményez. Ezek a durva élek különösen észrevehetők olyan összetett körvonalú területeken, mint a haj vagy a szőr. A Photoshop CS5 és újabb verziói néhány módszert kínálnak a szaggatott élek kisimítására és a kivonat kiválasztásának természetesebbé tételére. Az Elmosás eszközzel csak néhány durva élű kijelölést használhat, vagy a Kiválasztás finomítása eszközzel nagyobb, összetett körvonalú kijelöléseknél.

Blur eszköz

  1. Nyissa meg az érdes szélű fényképet az Adobe Photoshop CS5 alkalmazásban, majd válassza az Elmosódás eszközt az eszköztárból.

  2. Tartsa lenyomva az "Alt" billentyűt, és az egér görgőjével nagyíthatja a kép durva élű részét. Alternatív megoldásként használja a Zoom eszközt a szaggatott élek közelről történő megtekintéséhez.

  3. A kefe méretének csökkentéséhez vagy növeléséhez nyomja meg a "[" vagy "]" gombot a Blur eszközzel. A legjobb eredmény érdekében tegye az ecset méretét csak kissé nagyobbá, mint a simítani kívánt élek, hogy elkerülje a környező területek túl sok elmosódását.

  4. Kattintson és húzza az egérmutatót a durva élek fölé a szaggatott képpontok elmosódásához. Kattintson az „Erő” csúszkára, és húzza magasabb százalékra az erősebb elmosódás érdekében.

Finomítsa az Edge-t

  1. Nyissa meg a fotót az Adobe Photoshop CS5 alkalmazásban, majd az egyik kiválasztó eszközzel válassza ki a durva élű objektumot.

  2. Nyomja meg a "B" gombot a kijelölés fekete háttéren történő megtekintéséhez, vagy a "W" gombot a kijelölés fehér alapon történő megtekintéséhez. A sötét háttér megkönnyíti a világos tárgyakkal való munkát, míg a fehér háttér a sötétebb tárgyakhoz alkalmas.

  3. Kattintson az "Intelligens sugár" jelölőnégyzetre, majd a csúszka segítségével állítsa be a sugár értékét. A képen végrehajtott változtatások a beállítás közben jelennek meg. Kattintson a Zoom eszközre a Szél finomítása ablakban, majd kattintson a képre a nagyítás növeléséhez.

  4. Használja a "Sima" csúszkát a Szegély beállítása részben, hogy növelje a kép széleinek simaságát. A változások valós időben jelennek meg, így figyelemmel kísérheti a képre gyakorolt ​​hatást. Az ideális érték attól függ, hogy a képek szélei milyen érdesek, ezért növelje az értéket, amíg meg nem elégszik az eredményekkel.

  5. Növelje kissé a "Toll" értéket, hogy a kép beleolvadjon bármilyen háttérrétegbe, amelyre ráhelyezi.

  6. Válassza az "Új dokumentum" lehetőséget az "Output To" legördülő listából, majd kattintson az "OK" gombra.