Példák a kiváló alkalmazotti célokra

A célok kitűzése a munkavállalók motivációjának fontos eleme. A célok kitűzése és elérése az alkalmazottakat új teljesítmények és jutalmak elé nézi, és egyre magasabb magasságokba emeli teljesítményüket. A legjobb célok mind a négy létfontosságú komponenst tartalmazzák; a nagy alkalmazotti célok specifikusak, időhöz kötöttek, mérhetőek és ésszerűen elérhetőek . Néhány nagyszerű alkalmazotti cél áttekintése segíthet abban, hogy olyan célokat dolgozzon ki magának vagy alkalmazottai számára, amelyek mind a négy jellemzőt tartalmazzák.

Termelékenység: További készségek

A termelékenység meghatározható egy meghatározott időkereten belül elvégzett produktív munka mennyiségeként. A termelékenység mérhető a megtermelt egységekben, a kiszolgált ügyfelekben vagy a kibocsátás egyéb mértékeiben. A termelékenységi célok kitűzése az egyes alkalmazottak számára hosszú távon növeli a vállalat teljes termelékenységét, lehetővé téve a vállalat számára, hogy több munkát végezzen ugyanolyan idő alatt és azonos számú alkalmazottal.

A futószalagon dolgozók számára a hatékony cél négy jellemzőjét felhasználva kitűnő termelékenységi cél lehet például az, hogy „ minden féléves teljesítményértékelés között 5 százalékkal növeljük az óránként gyártott egységek számát ”. Az adatbeviteli ügyintéző nagyszerű termelékenységi céljára példa lehet „ a gépelés sebességének növelése havonta öt szó / perccel, amíg el nem éri a 60 szót percenként ”.

Hatékonyság: Gyorsabban és jobban

A hatékonyság hasonló fogalom a termelékenységhez, de más módon közelíti meg a kibocsátást. A hatékonyság meghatározható az a sebesség, pontosság és állandó minőség, amellyel az alkalmazott dolgozik. A hatékonyabb munkavállalók kevesebb hibát követnek el, és minőségi normáik csökkentése nélkül növelhetik termelékenységüket.

Az ügyfélszolgálati képviselő nagyszerű hatékonysági céljára példa lehet „ az öt percnél hosszabb szolgáltatási hívások számának napi tíznél kevesebbre tartása ”, hogy ösztönözze a képviselőt arra, hogy stratégiaiabban lépjen kapcsolatba az ügyfelekkel és előre jelezze igényeiket.

Oktatás: Új technikai készségek elsajátítása

Az oktatási eredmények értékesebbé tehetik a munkavállalókat munkáltatóik számára, emellett gazdagíthatják életüket más területeken. A célok kitűzése bevált módszer az oktatási mérföldkövek elérésére, és a vállalatok profitálhatnak az oktatási célok együttes kitűzéséből az alkalmazottaikkal. Értékes oktatási eredmények közé tartoznak például a főiskolai végzettségek, a vállalat által támogatott képzési programok és a szakmai képesítések.

Példa egy nagyszerű oktatási célra egy törekvő vezető számára lehet „ mind a hét vezetői képzési modul teljesítése a jövő évi teljesítményértékelés előtt. "Példa a nagyszerű oktatási célra valakinek a fizetési fokozatának tetején lehet az, hogy" beiratkozik egy társult diplomára az őszi félévben, és a diplomámat három éven belül elvégzem.

Személyes fejlődés: A puha készségek fejlesztése

Az alkalmazottak teljesítménye a könnyen mérhető kvantitatív kérdések mellett számos minőségi tényezőre támaszkodik. Az olyan megfoghatatlan jellemzők, mint a vezetői készségek, a kommunikáció hatékonysága, a konfliktuskezelési készségek és a stratégiai hozzájárulás a csapatban, ugyanolyan fontosak lehetnek a munkavállalók sikerei és munkáltatóik versenyképessége szempontjából.

A személyes fejlődés nagyszerű megfoghatatlan céljaira példaként említhetjük a következőket: „ csökkenteni a munkahelyi negatív konfrontációk számát az egyes teljesítmény-felülvizsgálatok között, amíg konfrontáció nem keletkezik ”, vagy „ felszólalni és hozzájárulni egy adott projekt során minden csoporttalálkozón ”.