A SanDisk MicroSD memóriakártya használata számítógépen

Lehet, hogy ismeri a SanDisk MicroSD kártyákat , ha egyet használ a mobiltelefonjában, a régi mp3 lejátszóban vagy a hordozható GPS rendszerben. Mivel a microSD- kártyák olyan kicsiek, körülbelül egynegyede akkora, mint egy normál SD-kártya , elképzelhető, hogy figyelmen kívül hagyta a számítógépen való használat lehetőségét.

A microSD kártyák azonban kompakt alternatívaként használhatók egy esetlen flash meghajtó helyett. Könnyen felhasználhatók fájlok tárolására és számítógépre történő továbbítására .

SD-kártya használata

Lehet, hogy a számítógép asztali számítógépén vagy laptopján már beépített SD-kártyaolvasó található, de előfordulhat, hogy nincs beépített microSD-kártyaolvasó . Ha nem, akkor szüksége lesz egy microSD memóriakártya-adapterre . Néhány kártyaolvasó nem fogadja el a microSD kártyákat, mert túl kicsiek. Ha ez a helyzet, akkor be kell helyeznie a microSD-kártyát egy külső microSD-kártyaadapterbe , majd az adaptert a kártyaolvasóba.

Ha SanDisk MicroSD-kártyát vásárol , annak adapterrel kell lennie, amely egy tipikus SD-kártyának fog kinézni, alul rekesszel a microSD-kártya behelyezéséhez. Mert ragadt egy kisebb SD kártyát egy nagyobb, győződjön meg róla, hogy erősítse meg a zár kapcsoló van nyitva , mielőtt próbálja meg bedugni a microSD adaptert a számítógéphez. Ha nem, akkor a kártya „Csak olvasható” lehet .

Ha számítógépén nincs semmilyen kártyaolvasó, akkor szüksége lesz egy külső kártyaolvasóra , amelyet csatlakoztathat a számítógép USB-portjaihoz. Szükség esetén a microSD memóriakártya-adapter használatával ezeket a külső olvasókat használhatja adatok továbbítására a microSD-kártyára és onnan.

Hogyan nyitható meg egy SanDisk

Először helyezze be az USB-kártyaolvasót a számítógépe egyik elérhető USB-portjába . Ezután helyezze be a SanDisk MicroSD kártyát a memóriakártya-adapterbe, és helyezze be az adaptert a kártyaolvasóba .

Az SD-kártya behelyezése után lépjen a számítógépére, és kattintson a képernyő alján található Start menüre. Úgy kell kinéznie, mint egy Windows ikon. Innen nyissa meg a Fájlkezelőt.

Ezen a képernyőn válassza ki a MicroSD kártyát a Fájlkezelőben felsorolt ​​összes mappából . Ha nem jelenik meg az SD-kártya, kattintson a Ez a számítógép ikonra. Miután rákattintott, meg kell jelennie az Eszközök és meghajtók nevű szakasznak , ahol az SD-kártyát a neve szerint kell felsorolni.

A SanDisk MicroSD kártya elhelyezése

A microSD-kártya megtalálásához tudnia kell, hogy hívják majd. Ha először próbál meg hozzáférni a microSD-kártyához, akkor a márkanévvel kell ellátni . Ebben az esetben a SanDisk . Ha már átnevezte, akkor képesnek kell lennie arra, hogy könnyen megtalálja a hozzá rendelt név alapján.

Miután megtalálta, kattintson a megnyitva a fájlok megtekintéséhez. Ha ez az első alkalom, akkor ennek a mappának gyakorlatilag üresnek kell lennie. Innen tölthet fájlokat rá a számítógépével. Ha ez az első alkalom a MicroSD-kártya elérésére a számítógépről, de más eszközön használta , akkor képesnek kell lennie arra, hogy megnézze a fájlokat, rájuk kattintson, és ide helyezheti őket.

Fájlok áthelyezése a MicroSD-ről

Miután kiválasztotta az SD-kártyát, megtekintheti a kártya összes fájlját. Görgesse át és olvassa el a fájlokat, kattintson az almappákra , és saját belátása szerint keresse meg azokat a fájlokat, amelyeket át szeretne vinni a számítógépére.

A fájlok számítógépre történő átvitelének megkezdéséhez kattintson a Kezdőlap fülre, és válassza az Áthelyezés lehetőséget . Innentől kezdve ki akarja választani azt a helyet a számítógépén, ahová a fájljait áthelyezni szeretné. Addig navigáljon a könyvtárban, amíg ki nem választja a számítógépen azt a mappát, ahol az SD-kártyáról származó fájlt vagy mappát szeretné élni. Ezután kattintson az Áthelyezés gombra .

Kattintson rá , és lépjen a számítógépen a kiválasztott fájlhoz és mappához . Győződjön meg arról, hogy ott látja az új fájlokat. Ha mégis, akkor az átadás sikeres volt. Ha valamilyen okból nem utaltak át, akkor probléma lehet a kártyával ..

Fájlok átvitele a MicroSD-re

Ez fordítottja annak, amit most tettünk. Ha azt szeretnénk, hogy fájlokat honnan a PC , hogy a microSD kártyát, visszatér a File Explorer a számítógépen, és navigáljon a fájlt vagy mappát szeretne transzfer.

Kattintson a kezdőlapra, és válassza az Áthelyezés lehetőséget . Ha a Hely kiválasztása gombra kattint , keresse meg a microSD-kártyát a Fájl könyvtárban. Mint fent említettük, vagy a márkanevével (SanDisk), vagy az első eléréskor választott névvel fogják ellátni. Miután kiválasztotta, kattintson az Áthelyezés gombra .

Most kattintson rá, és próbálja meg elérni a microSD-kártyát. Ellenőrizze , hogy a fájlok ott vannak-e. Ha igen, akkor az átigazolás sikeres volt. Ha nem, akkor próbálja meg újraformázni az SD-kártyát.

SanDisk MicroSD kártya formázása

Van esély arra, hogy ha a microSD-kártya eléréséhez vagy használatához küzd, akkor előfordulhat, hogy meg kell formáznia a kártyát . Ha az SD-kártya nem nyílik meg, nem jelenik meg a File Explorerben , vagy nem enged fájlokat átvinni rá, akkor meg kell formáznia a kártyát, hogy kompatibilis legyen a számítógépével.

A SanDisk MicroSD kártya formázásához lépjen a Start menübe, miután behelyezte a kártyaolvasóba, és válassza a Sajátgép lehetőséget , ahol név szerint kell megkeresnie. Kattintson a jobb gombbal a kártyára, majd kattintson a Formázás gombra , amely egy másik felugró ablakhoz jut.

Kicsit valószínű, hogy nem látja a kártya formázásának lehetőségét. Ha ez a helyzet, akkor le kell töltenie és telepítenie kell egy külön segédprogramot . Ha mégis a következő ablakba jutott, jelölje be a Gyors formázás jelölőnégyzetet , és ellenőrizze, hogy a Kapacitás szakaszban van-e megfelelő tárhely. Ezután válassza ki a formátumot . Ahogy a legtöbb microSD kártya esetében, válassza a FAT32 lehetőséget.

Figyelmeztetés formázás előtt

A formázás előtt ellenőrizze, hogy a microSD-kártyán nincsenek-e már fájlok . Ha mégis megtörténik, és mégis formázza, akkor ezeket a fájlokat teljes egészében elveszíti . Ha nem tudja elérni a fájlokat a számítógépén, próbálja meg elérni őket egy másik eszközről , például Mac-ről vagy mobil eszközről. Ha még mindig nem fér hozzá hozzájuk, akkor előfordulhat, hogy a kártya sérült, és újra kell használni, mielőtt újra felhasználhatja.

Ha hozzá tud férni a fájljaihoz, másolja át őket a számítógépre, mielőtt az eszköz formázása mellett dönt. Így megtarthatja az összes fájlt, és visszaviheti azokat, miután a Formátum gombra kattint .

Miután mindent megpróbált a fájlok mentéséhez, térjen vissza a Formázás lehetőséghez, és fejezze be a folyamatot. A fenti formátumú Gyorsformátum és kapacitás szakaszok ellenőrzése után kattintson a Start gombra . Innentől kezdve a számítógép megformázza a microSD-kártyát, így újra használhatja, törölve minden tartalmat, amely még rajta van, amikor elkezdte.

A MicroSD kártya kivétele

A microSD-kártya megfelelő kiadásához a számítógép asztalán keresztül kell végrehajtania, mielőtt kihúzná az USB-portból. Ehhez lépjen az asztal jobb alsó sarkába . Ha a számítógép megfelelően olvasta a kártyáját, akkor legyen egy kis flash meghajtó ikon, mellette egy pipa. Kattintson az ikonra, és válassza a microSD-kártya kiadásának opciót .

Ha kiadja a microSD-kártyát a számítógépén keresztül, biztos lehet benne, hogy a fájljai biztonságban lesznek, amikor ténylegesen fizikailag kihúzza a kártyát vagy a memóriakártya-adaptert a számítógép kártyaolvasójából.

Törlés a MicroSD-kártyáról

Ha törölni akar egy fájlt vagy több fájlt a microSD-kártyáról, ezt meglehetősen egyszerűen megteheti. Először navigáljon a microSD-kártyára a számítógép Fájlkezelőjéből, mint fent.

Ezután válassza ki a törölni kívánt fájlt, mappát vagy több fájlt . Kattintson a Törlés gombra . A rendszer kéri a megerősítést - válassza az Igen lehetőséget , és a fájlok törlődnek a microSD-kártyáról. Mindig célszerű mindent átmásolni a microSD-kártyáról a számítógépre, hogy bármikor törölje a tartalékot, hátha meggondolja magát.