Mi a különbség a Microsoft Security Essentials és a Microsoft Defender között?

Ha nem rosszindulatú programokat futtat, akkor valószínűleg magát a rosszindulatú programokat is futtatja. A Microsoft Security Essentials és a Defender termékei segítenek megakadályozni a rosszindulatú programok különböző ízeit, és mindkettő megváltozott a Windows többszörös iterációja során. Mindkét termék jól működik XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerrel. Mindkettő a Microsoft webhelyén elérhető ingyenes termék.

Malware és Anti-malware

A rosszindulatú program mindenre kiterjedő kifejezés, amely magában foglalja a vírusokat, férgeket, trójaiakat, billentyűzárakat, reklámprogramokat, kémprogramokat, rootkiteket és más rosszindulatú programokat. A fertőzés számítógépes hatásai a jóindulatú kémkedéstől az adatok és hardverek közvetlen megsemmisítéséig terjednek. A rosszindulatú programok egy számítógépen futnak, és valós időben, valamint időszakos vizsgálatok során észlelik és eltávolítják a rosszindulatú programokat.

Windows Defender

A Windows Defender a Windows XP, Vista és 7 rendszerekben csak a kémprogramok ellen védett és távolított el. Bár jó munkát végzett a kémprogramok ellen, a Defendert eredetileg nem vírusok, trójaiak, férgek és más rosszindulatú programok elleni védelemre tervezték. A Windows ezen verzióihoz valami kiegészítőre van szükség a rosszindulatú szoftverek teljes spektrumával szembeni védekezéshez.

Biztonsági alapok

A Microsoft bevezette a Security Essentials programot a Windows Defender által nyitva hagyott hiányosságok pótlására. Az MSE-t úgy tervezték, hogy valós idejű védelmet nyújtson a kártékony szoftverek teljes körével szemben, mint elődje. Az MSE védelmet nyújt az olyan rosszindulatú programok ellen, mint a vírusok és férgek, a trójaiak, a rootkitek, a kémprogramok és mások. A Security Essentials telepítése letiltja a Defender alkalmazást a telepítési eljárás részeként. Windows XP rendszeren az MSE valóban törli a Defendert. Soha nem célszerű több anti-malware terméket telepíteni, mert ezek néha zavarják egymást és teljesítményproblémákat okoznak.

A Windows 8 változásai

A Windows 8 magában foglalja az MSE funkciókat, de visszamegy a Defender termék nevéhez. Az MSE nem támogatott a Windows 8 rendszeren, és valószínűleg nem fog ott futni. Ezenkívül nem távolíthatja el a Windows Defender programot egy Windows 8 gépről. Harmadik fél kártevőirtó termékek telepítése letiltja a Defendert a konfliktusok és a teljesítmény romlása elkerülése érdekében. A harmadik féltől származó termékek eltávolítása általában újra engedélyezi a Defender alkalmazást, de nem mindig.