Hogyan lehet hatékony munkakapcsolatokat kiépíteni

A bizalom, a csapatmunka, a kommunikáció és a tisztelet a hatékony munkakapcsolatok kulcsa. Fejlesszen ki pozitív kapcsolatokat azokkal az emberekkel, akikkel a munkahelyén kapcsolatba lép, hogy munkája élvezetesebbé és produktívabbá váljon. Ezek a kapcsolatok jövőbeni referenciákként vagy kapcsolattartóként is szolgálhatnak karrierjük során.

Azok az emberek, akikkel munkakapcsolatban van, többek között a munkatársak, a felügyelők és az Ön által irányított emberek, valamint az ügyfelek, a szolgáltatók és a szakmai kollégák. Az erős munkakapcsolatoknak időbe telik, ezért fokozottan arra kell törekedni, hogy következetes és megbízható legyen.

Fejlessze a bizalmat a kollégákkal

Fejlessze a bizalmat azáltal, hogy őrzi a bizalmat és nem pletykálkodik. Tartsa meg kinevezéseit, és jól végezze munkáját. Ez azt bizonyítja, hogy mások számíthatnak rád. Kövesse ígéreteit. Ha rájössz, hogy nem tudsz teljesíteni egy ígéretet, kérj bocsánatot és felajánlod, hogy megoldod az ügyet más módon.

Vállalj felelősséget hibáidért, ahelyett, hogy valakit vagy mást hibáztatnál. Az integritás központi szerepet játszik a bizalomban. Legyen tisztességes és őszinte minden ügyletében. Források és információk megosztása munkatársaival. Azonnal adja vissza a kölcsönzött anyagokat.

Dolgozz a csapatoddal

Együttműködés munkatársaival egy csoportos projektben. Cseréljen ötleteket, és hajlandó változtatni a feladatok elvégzésének szokásain. Adjon hitelt másoknak a hozzájárulásukért. Tegyen konstruktív kritikát és kérjen visszajelzést munkájáról.

Végezze el a munkája részét. Önként vállaljon kihívást jelentő feladatokat. Vegyen fel szórakoztató tevékenységeket és jégtörőket a csapatprojektekbe, hogy a tagok jobban megismerjék egymást. Legyen bátorító mások sikereinek dicséretével és arra, hogy ösztönözze őket további eredmények elérésére.

Kommunikáljon jól, hallgatva és tisztán beszélve

Javítsa kommunikációs készségeit azáltal, hogy figyelmesen hallgat másokat és tisztán beszél. Ha nem biztos benne, hogy megérti a másik embert, ismételje meg a kijelentést a saját szavaival, és kérdezze meg, hogy jól értette-e. Mondja el másoknak, hogy értékeli a véleményüket. Tartsa szemkontaktust beszélgetések közben.

Tartsa kordában az érzelmeit, és ne használjon maró szavakat, ha valami felzaklat. Adja meg a hívókártyáját az ügyfelek, a szolgáltatók és más szakemberek számára, hogy kapcsolatba léphessenek Önnel.

Legyél tisztelettel másokkal

Mutasson tiszteletet mások iránt. Érdeklődjön más munkavállalók nézőpontja iránt, és hajlandó megvizsgálni a sajátjától eltérő nézőpontokat. Ossza meg udvariasan saját nézeteit. Kerülje a hosszú személyes történetek elmondását és a munkához nem kapcsolódó e-mailek küldését.

Ha megosztott irodában dolgozik, korlátozza a személyes telefonhívásokat és a zavaró tényezőket, például a rádiókat. Fenntartja a szakmai és udvarias hozzáállást.