Átlátszó képek elhelyezése a Wordben

Kétféle módon lehet átlátszó képeket elhelyezni a vállalkozás Word dokumentumaiban. Melyik módszert választja, attól függ, hogy milyen átlátszóságot szeretne beépíteni. Az egyszínű átlátszóság lehetővé teszi a kép egy színének átlátszatlanságát. Ez a módszer hasznos lehet, ha például el kell távolítania egy képet a háttérből. A teljes kép átlátszósága lehetővé teszi a teljes kép átlátszatlanságának beállítását.

Egyszínű átlátszóság

1

Kattintson arra a helyre a Word-dokumentumban, ahová el szeretné helyezni a képet.

2

Kattintson a Beszúrás lap Illusztrációk csoportjában a "Kép" gombra.

3

Keresse meg azt a helyet a számítógépén, ahová a kép mentésre került, majd kattintson duplán a képre, hogy beillessze a Word-dokumentumba.

4

Kattintson a képre, hogy megbizonyosodjon róla, hogy aktív, majd kattintson a „Szín” elemre a Képeszközök Formázás lapjának Beállítás csoportjában.

5.

Kattintson az „Átlátszó szín beállítása” elemre.

6.

Kattintson arra a színre, amelyet átlátszóvá akar tenni a képen. A Word eltávolítja ezt a színt a képről.

Teljes kép átlátszósága

1

Kattintson a Beszúrás lap Illusztrációk csoportjában az "Alakzatok" elemre.

2

Kattintson arra az alakzatra, amelybe be szeretné illeszteni a képet. Ha a kép téglalap alakú, és azt szeretné, hogy az is maradjon, kattintson a téglalap alakjára.

3

Húzza az alakzatot arra a helyre a dokumentumban, ahová el szeretné helyezni a képet. A Word beszúrja az alakot a dokumentumba.

4

Kattintson az alakra, hogy ellenőrizze, hogy aktív-e, majd kattintson a Formázás fülön a „Rajzeszközök” elemre.

5.

Kattintson a Formátum kitöltése melletti nyílra a Formátum lap Alakstílusok csoportjában. Kattintson a megjelenő menü „Kép” elemére.

6.

Keresse meg a számítógépén azt a helyet, ahová a képét elmentette. Kattintson egyszer a képre a kiválasztásához, majd kattintson a „Beszúrás” gombra. A Word beszúrja a képet abba az alakzatba, amelyet a 3. lépésben a dokumentumba húzott.

7

Kattintson a „További kitöltési színek” elemre a Formázás fülön a Rajzeszközök alatt.

8.

Húzza a Szín párbeszédpanel alján található Átlátszóság csúszkát a kép átlátszóságának beállításához.