Hogyan lehet visszaállítani az iPhone-t, ha jelszóval védett

A jelszó megvédi iPhone készülékét az illetéktelen hozzáféréstől, és erős védelmi vonalként szolgál a telefonon lévő fontos üzleti fájlok és kapcsolatok számára. Ha elfelejtette az iPhone jelszavát, visszaállíthatja a telefon gyári beállításait a jelszó eltávolításához. Erre akkor lehet szükség, ha egy vállalat bekapcsolja a telefont, és nem osztja meg veled a jelszó részleteit.

Ha az iPhone-t valaha is szinkronizálták egy számítógéppel, akkor az adott számítógép segítségével visszaállíthatja anélkül, hogy ismerné a jelszót az iTunes segítségével. Ez az útvonal eltávolítja a jelszót, és visszaállítja a telefon állapotát, ami törli a telefonon lévő adatokat.

Állítsa vissza az iPhone alkalmazást az iTunes alkalmazással

Kapcsolja be a visszaállítani kívánt iPhone-t. A visszaállítási folyamat időtartama alatt bekapcsolva kell maradnia. Csatlakoztassa a telefont egy számítógéphez az USB-kábel segítségével. Győződjön meg arról, hogy maga a számítógép be van-e dugva egy áramforrásba, nehogy az iPhone vagy a számítógép kialudjon a visszaállítási folyamat során. Amikor összekapcsolja a kettőt, az iTunes szoftver általában automatikusan megnyílik. Ha nem így tesz, indítsa el manuálisan.

Az iTunes alkalmazásban várja meg, amíg az eszköz szinkronizálódik. Kattintson az eszközt ábrázoló apró telefon ikonra az Összegzés képernyő megnyitásához. Válassza az „iPhone visszaállítása” lehetőséget az iPhone eredeti gyári állapotának visszaállításához. Amikor az iPhone megjeleníti a beállítási képernyőt, lehetősége van biztonsági másolat kiválasztására. Ellenkező esetben használja az iPhone-t új telefonként.

Ilyen módon nem állíthatja vissza az iPhone eredeti gyári állapotát, ha a telefonon aktiválva van az iPhone keresése funkció. Ez a szolgáltatás megakadályozza, hogy az iPhone-t ellopó tolvajok használhassák őket. Helyreállítási módot kell használnia.

Használja a helyreállítási módot

Csatlakoztassa iPhone készülékét számítógépéhez, amelynek csatlakoznia kell az internethez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást. Amíg csatlakozik, erővel indítsa újra az iPhone készüléket.

  • IPhone X, 8 vagy 8 Plus készüléken nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg az iPhone meg nem jeleníti a helyreállítási képernyőt.

  • Az iPhone 7 vagy 7 Plus készüléken egyszerre nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó és a Hangerő csökkentő gombokat, és tartsa őket addig, amíg meg nem jelenik a helyreállítási képernyő.
  • IPhone 6S és korábbi verziókon egyszerre nyomja meg és tartsa lenyomva a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombokat, és tartsa lenyomva őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási képernyő.

A megnyíló képernyőn válassza a "Visszaállítás" lehetőséget, és várja meg, amíg az iTunes letölti a szoftvert az iPhone készülékére. A letöltés több percet is igénybe vehet. Amikor a folyamat befejeződött, állítsa be az iPhone készüléket új telefonként.